Om du har en långsmal ansiktsform kan det vara fördelaktigt att ha lite längre skägg på sidorna som gör att det ser lite bredare ut. Och om du har breda käkar kan det vara smart att trimma sidorna lite extra.

Använd produkter redan från början

När du påbörjar din resa är det viktigt att du investerar i rätt produkter och även lär dig hur dom ska användas. Visst kommer skägget inte att se attraktivt ut de första månaderna innan du kan börja trimma och forma det men det betyder inte att du inte bör vårda det.

Köp skäggschampo och skäggolja. Skapa en daglig rutin där du tar hand om dig själv. Att ha ett skägg som inger pondus kräver en del arbete och tar dessutom lite tid.

Trimma och forma

När skägget har växt till sig är det dags att trimma och forma det. Många gånger är det värt det att besöka en barberare med erfarenhet för att få till en snygg form. Efter första besöket är det oftast lätt att trimma skägget på egen hand.

Hur mycket du än trimmar och formar skägget kommer du alltid att ha en del strån som inte följer de andra. Köp ett skäggvax här och få bukt med utstickarna.

Skäggbalm eller skäggolja - vilket är bäst?

Många är av åsikten att det är bäst att skydda stråna med hjälp av skäggbalm. Det här är en myt som inte stämmer. Skäggolja är bättre eftersom det hjälper stråna på djupet och även tränger in i huden. Du kommer säkerligen att upptäcka att huden under skägget lätt blir torr och irriterad. En bra skäggolja får bukt med problemet på nolltid.