– Det blir en rejäl komplettering till våra tidigare Gluggar i stan, säger grundaren och delägaren Johan Björklund. Vi har inga begränsningar nu längre i och med det här nya stora köket, så nu blir det ännu mer hemlagat på menyn!

Den stora skillnaderna för den nya Gluggen i Hemsta är att det kommer vara öppet hela veckorna, måndag till söndag och öppet till 20.00 på kvällarna. Dessutom kan man nu erbjuda runt 100 sittplatser så att gästerna även kan äta den hemlagade husmanskosten på plats.
– Det här ger oss ännu större möjligheter att komma närmare våra kunder, menar Johan. Vi kommer att kunna erbjuda en smart och trevlig miljö med både fri wifi och en barnhörna i restaurangen för de yngsta när hela familjen kommer på besök.

Grundarna och delägarna Johan Björklund och David Lundgren har inför öppningen av den fjärde Gluggen fått en ny kompanjon. Det är kocken Leif Klövstedt, utbildad på Restaurangskolan i Sandviken och Restauranghögskolan i Grythyttan. Han har jobbat på bland annat Fullriggaren, Karins krog i Åre och nu senast på Gourmet Blå på konserthuset i Gävle.
– Jag tror jättemycket på det här konceptet. Det känns som man skapar något nytt med de här prisvärda svenska husmansklassikerna. Det kommer bli en riktigt spännande utmaning att vara med på den här resan, berättar Leif.

Förutom de som bor i grannskapet och de bilburna gästerna så kommer man även att rikta in sig både på idrottsföreningar och bussresor.
– Förbeställer man ett större antal lådor så får man samma pris som med Gluggen-kortet, säger David. En till poäng är att vi kommer att hålla samma låga priser för de som väljer att äta här som för de som vill hämta hem sina lådor. Vi vill verkligen att man skall känna sig ”hemma” här på Gluggen.

Gluggen Hemsta kommer förutom längre öppettider även att hålla några Svenska klassiker till som ordinarie dagliga rätter.
– Vi har tagit fram tre kampanjrätter som man alltid kan välja mellan om något av dagens andra alternativ inte passar, säger Leif.

Etableringen av Gluggens snabbmatsrestauranger som levererar hemlagad husmanskost har blivit en riktig succé.
Den första Gluggen etablerades på söder, Brunnsgatan 44 för 2 år sedan och förra året öppnade kollegorna Johan Björklund och David Lundgren en filial vid GDG-macken vid Nortull i Gävle samt den tredje Gluggen belägen i Winnhuset på Stortorget.

Utbudet kommer att vara något större i nya Gluggen Hemsta och detsamma i de tre övriga ”Gluggarna”, med förbehåll för enstaka variationer. Endast öppettiderna skiljer sig en del.

Precis som i övriga Gluggen serveras varje dag fyra olika varmrätter samt alternativen Pepparlaxsallad och kycklingsallad med flera olika dressingar som tillbehör.
En låda kostar 55:- med "Gluggenkortet", annars 59:-.


"De kostar lite mindre - men smakar desto mer!" är Gluggens motto.


För mer information se:
www.gluggen.se