– Tanken med denna julsång har framförallt klingat av glädje för kompositionens uppbyggnad. Att finna en rytmisk glädjespridare som skulle få igång en rörelse och en taktfast känsla, säger Anders i ett försök att beskriva årets julsång där han själv skrivit både text och musik. Sedan har jag ju naturligtvis en förhoppning om att mungiporna skall dra sig upp mot öronen till härliga leenden. Kanske kan jag få i alla fall några, att för en liten stund, släppa tankar på mörker av melankoli, pandemi, inflation och elkris.

På skivan körar skönsjungande Åsa Karlson från duan Systrarna K och musiklärare Oscar Löfstrand har producerat och även noterat Anders musikaliska utveckling.
– Han har utvecklat sig enormt, berättar Oscar. Skall man vara ärlig så gjorde Anders första musikaliska alster lite ont i öronen att lyssna på även om glädjen naturligtvis alltid lyst igenom. Men från att tidigare tangera gränsen för lyteskomik så är Anders med gitarr nu redo att anta vilken scen som helst och förgylla rummet en stund. Vet vet, uppesittarkväll kanske har en ny julstjärna att presentera?
– Jag har fått jobbat hårt i år på framförallt sången i samklang med kompositionen, berättar Anders. Inget slarv och bara rena toner har godkänts. Jättekul med lite krav på kvalitet fast jag är novis i detta. Men lite rutin har jag i alla fall fått eftersom det närmar sig 20-års jubileum av mina julsånger.

Hur gick då tankarna när den starke musikanten skapade årets julsång?
– Jag startade arbetet med att försöka finna glad musik och då hamnade jag i en blandning med lite lugnare rockabilly, trallvänlig country kanske med med lätt touch av 50-tals rock'n'roll. Så det kändes lättsamt glatt och medryckande. Texten förknippas för mig med sammanhållning, grannskap, vänskapsband som binds samman till toner av enkla men välmenta ord. Som när julgransljusen tändas i Peters stuga, då är det jul! Ha,ha,ha!

Om sången
"När julgransljusen tändas" släpps i dagarna på alla större musiktjänster som Spotify, Itunes, Napster, Tik Tok och Amazon Music m.fl.
Se och lyssna på den officiella musikvideon här https://www.youtube.com/watch?v=j33DjTbQqNQ

Fakta om Anders T Bergström
Musikanten, styrkeoraklet och tidigare tyngdlyftaren Anders T Bergström är Sveriges starkaste olympier genom tiderna.
Hans bästa lyft är 400 kg sammanlagt fördelat på 175 kg i ryck och 225 kg i stöt.
Vilket fortfarande än idag är den enda svenske tyngdlyftare som lyft 400 kilo sammanlagt i en internationell tävling.

Premiär för julsången "När julgransljusen tändas"
Söndagen den 1:a advent på Spotify och andra ledande musiktjänster
Text och musik: Anders T Bergström

För mer information kontakta
Anders T Bergström
Mobil: 070-598 98 16
E-post: atb@fyshuset.se