Migränpatienter kan få hjälp i Gävle

8/8, 2018 kl. 13:30

Enligt Hjärnfonden är migrän en av våra vanligaste folksjukdomar och drabbar över en miljon svenskar, varav cirka 200.000 har kronisk migrän. Enbart i Gävleborgs län lider runt 4.500 personer av kronisk migrän. Enligt Statistiska centralbyrån fick bara 47 personer av dessa vård för sina besvär under 2016, alltså en (1) procent.
Migrän kan utlösas av stress, sömnbrist, fasta, viss mat och hormonförändringar hos kvinnor.

Orsaken till migrän är inte helt klarlagd, men det verkar till stor del vara en ärftlig sjukdom. Ett komplicerat samspel mellan nerv- och blodkärlssystemen pågår under ett migränanfall, samtidigt som kemiska ämnen frigörs och gör blodkärlen extra smärtkänsliga.
Men det finns en metod som utvecklats av Aku-Kvick i Gävle och som verkar lovande eftersom det inte handlar om läkemedel utan om så kallad Akupressur, som bland annat används för att lindra åksjuka med illamående och kräkningar. Akupressur är enligt kliniska studier bevisat verksamt mot detta.
Man behandlar migrän genom att skapa ett visst tryck på en punkt på ryggen. Aku-Kvicks metod använder alltså tryck i stället för nålar. Det är helt enkelt ett plåster med en plastkula som trycker på den aktuella punkten. Det innebär att plåstret kan sitta kvar och personen kan röra sig fritt, sitta eller ligga, tills besvären går över, till skillnad från om man använder akupunkturnålar.
Aku-Kvick har testats av några personer med svår migrän med bra resultat. Men nu söker Aku-Kvick 20 personer i Gävleområdet som har kronisk migrän och som är intresserade av att testa metoden, helt kostnadsfritt.

Är du intresserad av att prova, skicka mail till:
akukvick@gmail.com och ange Migrän som ärende samt namn, postadress och telefon så kontaktar vi dig.

Aku-Kvick

Aku-Kvick

Medlem sedan 2018-08-06

Aku-Kvick
Vi utvecklar ett helt nytt koncept för behandling av migrän. Metoden kallas för Akupressur och fungerar ungefär som Akupunktur, men vi... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng