- Vi är licensierade för försäkringsskador av flertalet försäkringsbolag för ytbehandling, aluminium-, stål- och plastsvetsning och lackering mm för lastbilar, tunga fordon, personbilar och motorcyklar.


- Lastbilar och andra större fordon kan vi lätt och effektivt ta hand om här ute i Norrberg, fortsätter Lars-Erik (som alla kallar ”Larsa”).

På frågan om vad som ligger bakom framgångarna, och varför de är så målmedvetna och motiverade, förklarar Larsa

-Vi gör bra jobb här och sliter som illrar, tills jobbet är gjort, och då är vi stolta. Och vi får kickar av ett bra resultat!

Vi är också mycket rädda om miljön!

Vår hållbarhetssatsning omfattar både dokumentation, i form av kartläggningar och instruktioner för vårt sätt att arbeta. Vi har också avsatt tid för vår inlärning!

Allt ifrån luftbehandling och filtrering, slipning, färgmaterial, hur vi applicerar och tills vi tar hand om restfärg och övriga restprodukter.


- Vi har successivt installerat förbättrad ventilation och luftbehandling och nyinvesterat i annan erforderlig utrustning, för att kunna överträffa kundernas förväntningar på våra jobb!

- Åkare hör sig hela tiden för om reparation, renovering, blästring och lackering av tunga lastbilar, maskiner och terränggående fordon – Det är intressanta jobb för oss!

De flesta av våra kunder finns inom området Gävle, Mora, Söderhamn och Uppsala, men vi får då och då uppdrag både från längre söder ut och norr ut.


- Här finns flera moderna sprutboxar, modell större, med lackeringsmetoder såsom
vattenbaserade ytlacker liksom pulverlack för grundfärgen.

Samtliga arbetsmoment, när det gäller sprutboxar och färger – både vattenbaserade ytlacker och skyddsfärger – håller absolut bästa miljöklass.

- Vi har en avancerad pulverlackering med rostskydds- och grundfärg, som läggs på i pulverform, och där färgpulvret tränger in också i skrymslen, veck, bak- och insidor och som gör att de nya delarna får ett eminent skydd – som du som fordonets ägare kommer att ha glädje av i många år!

Vår nya solcellsanläggning kan svara för 1/3 av vårt elbehov en bra dag!

- Och nu har vi har gott om plats att växa både för byggnation och för parkering av kundernas fordon.

-Här väntar ytterligare nybyggnad och installationer i kommande etapper! (Vilka ytterligare investeringar som kommer att ske framöver, håller han för sig själv tills vidare).

-Med åren har vi blivit duktiga på problemlösningar, och vi kan nog kalla oss experter på ytbehandling och finish för lastbilar och stora objekt.
 avslutar Lars-Erik Lövgren

Kontakta gärna Larsa eller Annika för mer information
070-301 51 27
0290-378 86
info@platverkstan.se
http://www.platverkstan.se

Text  Horst Mueller         

Foto  Plåtverkstan