- Magnus Hall har genom sitt engagemang för Vattenfalls kunder, dess medarbetare och energiomställningen samt genom sitt ledarskap på ett förtjänstfullt sätt stärkt företagets position i marknaden. Han lämnar ett finansiellt starkare och stabilare Vattenfall med ett tydligt formulerat mål - att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Å styrelsens vägnar vill jag rikta ett varmt tack till Magnus för hans stora och värdefulla bidrag, säger Lars G Nordström, styrelsens ordförande.

- Efter många spännande och intensiva år som vd för Vattenfall har jag beslutat mig för att lämna mitt uppdrag. Det har varit en otroligt inspirerande resa tillsammans med engagerade ledningskollegor och medarbetare som alla har jobbat hårt för att föra bolaget till den position där vi är nu. Vattenfall är en av pådrivarna mot en fossilfri energiframtid och jag kommer att vara starkt engagerad tills dess att en ersättare är på plats, säger Magnus Hall.

- Styrelsen kommer nu att inleda rekryteringen efter en ny vd och koncernchef med målet att säkerställa en smidig succession. Vattenfalls befintliga affärsplan och finansiella mål kvarstår oförändrade, säger Lars G Nordström.

Magnus Hall kommer att lämna Vattenfall senast 31 januari 2021.

För ytterligare information kontakta: 
Vattenfalls pressavdelning, +46 (0)8 739 5010, press@vattenfall.com

 

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se