Föreställ dig en snygg taklampa till köket, en bordslampa som ljuskälla till vardagsrummet eller mysiga dekorationslampor som förskönar ditt hem. Du kan enkelt hitta din nya lampa online. Oavsett om du letar efter en ny taklampa, bordslampa, golvlampa, vägglampa eller plafond finns det handplockade designlampor att välja bland

Guide för att välja rätt designlampa

En snygg designlampa ska vara tidlös och en del av ditt hem. Belysningen som kommer från vackra designlampor är viktigt för dig och din inredning. Ge det tid och välj eftertänksamt. Känn in och föreställ dig hur lampan matchar resten av möblerna.

Det är viktigt att välja en lampa som håller hög kvalité och att man tänker på att välja en design som är här för att stanna. I kategorin designbelysning hittar man lampor och belysning som har hängt med länge genom åren som fortfarande är och kommer förbli riktiga designklassiker inom lampor och design.

Belysning för större rum

Ju större rum desto fler ljuskällor, men alla rum bör ha minst tre sorters lampor; allmänbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Hemmakontoret exempelvis: med en bra allmänbelysning får du exempelvis genom att pendla en lampa ovanför skrivbordet eller med en golvlampa som ger mycket ljus.

Bor man i ett större hem så är möjligheterna fler. Stora utrymmen kräver ofta mer än en lampa, så använd alternativet med flera lampor för att visa din personliga stil. En färgglad lampa ger ditt hem ett personligt utseende. En stor taklampa över till exempel matbordet kan kombineras med en bordslampa på skänken eller en golvlampa vid fåtöljen. Valmöjligheterna är oändliga när det gäller kombinationen av ljussättning. 

Belysning för mindre rum

En liten bostad utan stora fönster, kräver mer ljus. En bra belysning som når ut i alla hörn lyser upp rummet. Därför behöver du lampor som ger mycket ljus utan att ta mycket plats. Välj därför lampor med ett minimalistiskt uttryck, eftersom de inte tar för mycket plats i rummen. En bordslampa i fönsterbrädan eller en klämlampa på en hylla kan vara en bra lösning för att få ljus ut i hörnen utan att ockupera golvyta.