Nya Gluggen är belägen i restaurang Farfars tidigare lokaler på Skolgången 20 i Hemsta, vid centrala Gävles södra utfart.
– Visst har det varit en hel del att göra men känslan nu är fantastisk och folk har faktiskt hängt på låset och listat ut att köket är igång och att vi håller på och trimmar in allt inför den kommande veckan, hälsar mästerkocken och nye delägaren Leif Klövstedt.

Vi har inga begränsningar nu längre i och med det här nya stora köket, så nu blir det ännu mer hemlagat på menyn!

Störst kund under fredagen var Staffan Skytt från Bilbolaget som handlade fem kassar fulla med rykande varma matlådor till kollegorna på verkstaden tvärs över gatan.

Gluggen i Hemsta är att det kommer vara öppet hela veckorna, måndag till söndag och öppet till 20.00 på kvällarna. Dessutom kan man nu erbjuda runt 100 sittplatser så att gästerna även kan äta den hemlagade husmanskosten på plats.
– Det här ger oss ännu större möjligheter att komma närmare våra kunder, menar Johan. Vi kommer att kunna erbjuda en smart och trevlig miljö med både fri wifi och en barnhörna i restaurangen för de yngsta när hela familjen kommer på besök.

Gluggen Hemsta kommer förutom längre öppettider även att hålla några Svenska klassiker till som ordinarie dagliga rätter.

Etableringen av Gluggens snabbmatsrestauranger som levererar hemlagad husmanskost har blivit en riktig succé.
Den första Gluggen etablerades på söder, Brunnsgatan 44 för 2 år sedan och förra året öppnade kollegorna Johan Björklund och David Lundgren en filial vid GDG-macken vid Nortull i Gävle samt den tredje Gluggen belägen i Winnhuset på Stortorget.

Utbudet är något större i Gluggen Hemsta och detsamma i de tre övriga ”Gluggarna”, med förbehåll för enstaka variationer. Endast öppettiderna skiljer sig en del.

Precis som i övriga Gluggen serveras varje dag fyra olika varmrätter samt alternativen Pepparlaxsallad och kycklingsallad med flera olika dressingar som tillbehör.
En låda kostar 55:- med "Gluggenkortet", annars 59:-.


"De kostar lite mindre - men smakar desto mer!" är Gluggens motto.


För mer information se:
www.gluggen.se