Livsame flyttar snart in i Arkitektkopias lokaler

Livsame - ny mataffär med nytt koncept i Gävle

12/3 kl. 23:59

De flesta av oss har väl tänkt att den egna branschen behöver förnyas. Inom livsmedelshandeln finns det både stora aktörer och små, det vill säga grossisterna är stora medan många av deras kunder är små, som närbutiker, restauranger mm. En liten kund har svårt att få sina önskemål tillgodosessa av de stora grossisterna eftersom de tycks prioritera de stora kunderna. Hasan Bozlak, som driver den framgångsrika restaurangen Pinchos i Gävle, och hans kompisar tyckte att det behövdes en matgrossist som kan ge bättre service till de mindre företagen. De gick från idé till handling och startade den ekonomiska föreningen Komagene, som ligger bakom etableringen av Livsame (”våra livsmedel” på kurdiska) som blir både närbutik och grossist!

– Vi hittade en bra lokal i korsningen av Staketgatan och N Kopparslagargatan i Gävle och tyckte att området behöver en närbutik, säger Hasan Bozlak. Därför blir det både grossistverksamhet med ett komplett sortiment av livsmedel som kan kombineras med en lokal närbutik.
Det finns inte särskilt många parkeringsplatser i området men det tycker Hasan Bozlak inte är något problem eftersom butiken i första han inriktar sig på närområdet som består av Nordost och kvarteren däromkring. Lokalen är 616 kvadratmeter stor och har byggts om och anpassats för den nya verksamheten
– Vårt sortiment ska passa för alla med både svenska och utländska specialiteter, säger Hasan Bozlak. Vi köper allt kött från en svensk leverantör och övriga varor från en annan svenska grossist.
Ett livsmedel kräver särskild omsorg, nämligen grönsaker.
– Vi har avtal med en av de bästa svenska grönsaksleverantörerna och det är vi stolta över, säger Hasan Bozlak. Trött persilja, sladdrig gurka och blek sallad får helt enkelt inte plats hos oss!
Men på Livsame har man större planer för sin affärsidé.
– Om det går som vi planerat så siktar vi på att öppna fler butiker i Sverige, säger Hasan Bozlak. Vår ambition är att skapa en kedja med butiker i till exempel Uppsala, Stockholm och Göteborg men också mindre orter som Borlänge.
Grossistverksamheten för butiker och restauranger innebär att man ska använda mindre skåpbilar för leveranserna. Leveranserna till butiken kommer att ske två till tre gånger per vecka.
– Det blir inte mer leveranser än när Gefle Dagblads tryckeri var igång, säger Hasan Bozlak. Självklart måste leverantörerna ta hänsyn till de boende och inte blockera gatan.
Föreningen Komagene har många medlemmar och 40 procent är kvinnor. Styrelsen består av, Förutom styrelseordförande Hasan Bozlak, Battal Batti, Martin Falkqvist, Muazzez Batti,
Allan Dhia Faraj och Nadia Hamid Saleh.
– Vi är alla laddade och inställda på att Livsame ska bli en populär närbutik, säger Hasan Bozlak. Vi kommer att bjuda in alla närboende så att de kan se vad vi har att erbjuda.

Torbjörn Edlund

Torbjörn Edlund

Torbjörn Edlund Marketing Consultant

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2007-08-28

Jobbar som säljagent och skribent för Gestrike Media.
Säljagent: arbetar för att skapa avtal som är bra för båda parter.
Skribent: försöker skr... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer