En tidig vårdag för många år sedan, i samband med att bröderna Petersson hjälpte IFK Norrköping att flytta sitt kansli:
– Du brorsan, jag vet vad vi ska göra.
– Vad då?
– Vi ska starta en flyttfirma som ska heta Lika som bär.
– Ok, alla dagar utom när IFK spelar match.
Och så blev det.
Från den blygsamma starten 2012 i Norrköping har företaget vuxit kraftigt och sysselsätter idag ett drygt 40-tal medarbetare på hel- eller deltid och man har även kontor i Gävle och Linköping. Ytterligare expansion planeras.
- Vi genomför flyttningar, städar och magasinerar åt både privatpersoner och företag, säger Billy Petersson. Vi erbjuder också helhetslösningar när det gäller flytt och kan erbjuda städning, fönsterputs och magasinering, plus att vi även levererar roliga idéer.
Vad är det som utmärker Flyttfirma Lika Som Bär?
– Förutom att vi är lika som bär själva, varje dag, arbetar vi också för att vi ska vara Sveriges trevligaste flyttfirma, säger Dennis Petersson.
Hur är rollfördelningen i Lika Som Bär?
Billy och Dennis koncentrerar sig idag på verksamheten i Gävle. De arbetar också med verksamhetsutveckling, att överföra företagets värdegrund, arbetsmetoder och kunskaper till nya lagmedlemmar samt att kvalitetssäkra verksamheten tillsammans med ledningsgruppen.
Kontoren i Norrköping och Linköping har egna verksamhetsansvariga.
- Det gäller att alltid göra ett bra jobb för att få nöjda kunder, vilket vi lyckas bra ned eftersom vi har roligt på jobbet, säger Billy Petersson. Vårt goda humör hoppas man smittar av sig till omgivningen, gör vi fel blir ingenting kul. Om det skulle hända är det bara att kontakta oss så rättar vi självklart till det.