Vi har kallat aktiviteten Kul tur i Axmar bruk. Vi har på en Axmarkarta ritat in 12 historiskt intressanta platser, som vi vill att du försöker hitta. På baksidan av kartan har vi 12 fotografier som visar detaljer från respektive plats. Det gäller att koppla ihop varje plats med rätt bild.

Kartorna hittar du på AxmarBrygga Havskrog, Axmar Bruksbod, Axmar Brukscafé eller i Hyttan.

Om du lyckas med detta och vill vara med i vår utlottning av priser lägger du kartan i föreningen Hyttans brevlåda vid stora informationstavlan utanför Axmar Brukscafé.

Vi önskar dig mycket nöje och skön motion!

Mer information på vår nya destinationswebb som får premiär i mitten av maj.

Foto: Tomas Arlemo.

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.

Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.

Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

Axmar bruk fyller i år 350 år och det firar vi med ett omfattande jubileumsprogram med spännande nedslag i historien.