Varför behöver huden kring ögonen en speciell kräm?

Huden kring ögonen är känsligare och tunnare än huden i övriga ansiktet. På grund av detta behöver den lite specialvård för att alltid se pigg och fräsch ut. Det allra bästa är att anpassa ögonkrämen efter de problem du upplever kring ögonen.

Hitta ögonkrämen som är anpassad efter dina behov genom att ta del av olika bäst i test. Där kan du i lugn och ro jämföra de olika produkterna och hitta en ögonkräm som passar din hud och även din plånbok.

Applicera på rätt sätt

Du ska absolut inte smeta på ögonkrämen på samma vis som övriga ansiktet! Detta kan förvärra vissa symptom du upplever. Det är mycket bättre att försiktigt dabba ögonkrämen i ett C kring ögat med ringfingret.

Undvik att applicera ögonkrämen för nära ögat och applicera inte heller på ögonlocket. Krämen dras in i huden kring ögat med var blinkning på ett naturligt sätt. Om du applicerar ögonkrämen för hårt kan det ha en motsatt effekt.

Några misstag att undvika för bästa resultat

Ta inte i för hårt då du applicerar ögonkrämen. Huden kring ögonen är väldigt känslig och det räcker med att du försiktigt dabbar ögonkrämen med ringfingret.

Använd inte för mycket ögonkräm, det ger inte ett bättre resultat. Tvärtom kan krämen då ta sig in i ögat och irritera. Använd endast en liten klick till båda ögonen.

Innan du applicerar makeup är det bra att vänta ett par minuter. Detta så att ögonkrämen får tillräckligt med tid att sjunka in i huden.

För allra bästa och långsiktiga resultat bör du även applicera solfaktor 30 kring ögonen. Då blir du inte bara snygg men du skyddar också huden mot solens farliga strålar!