Muséet är ett centrum för tolkning av svensk-amerikansk historia och kultur ligger i ett av de mest koncentrerade områden inom den svenska kulturen i USA. Museet har förutom konstgalleriet en permanent utställning "The Dream of America - Invandringen till Chicago" och ett släktforskningscenter.

- Det är fantastiskt kul att få en sådan här inbjudan berättar Johan, som i vanliga fall är verksam i sin ateljé på Laxön i Älvkarleby. Det börjar verkligen röra på sig i USA nu. Det här är faktiskt den tjugonde utställningen som jag håller här på lite drygt tio år.
Det muséechefen Karin Moen Abercrombie som personligen kontaktade Johan och hörde sig för om han ville ställa ut.
Ungefär femtio av Johans målningar kommer att ta hela entrévåningen i anspråk av muséet och utställningen pågår under hela hösten.
- Det verkar som människorna här och framför allt svenskättlingar uppskattar det nordiska svenska ljuset jag fångar på tavlorna, både medvetet och omedvetet, ler Johan.

För de som inte kan hålla sig till nästa år eller har möjlighet att åka till Chicago så håller Johan sin utställning öppen på Laxön, Älvkarleby varje helg och under hela sommaren.