I samband med Axmar Kajaks utförsäljning av kajaker och kanoter hade de även något helt speciellt att erbjuda – kolbullar, den svenska klassikern som värmde både hjärtan och magar. Priset? Ett fantastiskt självkostnadspris på endast 20 kronor per styck, tack vare generös sponsring från Kenneth Asp, ägaren av Axmar Kajak. Ordinarie pris ligger annars på 50 kronor, så det här var verkligen ett guldläge för besökarna att smaka på denna älskade rätt.

Jan Stagenmark, Axmars stolta certifierade naturguide, var den som trollade fram de läckra kolbullarna. Med lång erfarenhet av att guida naturälskare genom Axmar skärgård och brukets vackra omgivningar, var han den perfekta personen att föra in naturens smaker i denna enkla, men oemotståndliga maträtt. Besökarna kunde inte bara njuta av den fantastiska smaken utan även lära sig mer om de natursköna områdena runt om i den allt mer uppskattade destinationen.

– Vi tackar för säsongen och rensar lagret genom att sälja ut en del kajaker och kanoter till riktigt bra priser, sa Kenneth Asp, som passade på att ge besökarna en chans att fynda under evenemanget. Det fanns också ett gott utbud av tillbehör till paddling på plats för dem som ville uppgradera sin utrustning.

Evenemanget pågick mellan klockan 12:00 och 15:00 och lockade en hel del besökare. Den avslappnade stämningen och det vackra vädret gjorde Kolbullens Dag till en minnesvärd upplevelse för alla som deltog.

Axmar Kajak och Jan Stagenmark visade än en gång att de är dedikerade till att främja naturupplevelser och kärleken till paddling i Axmar och även Söderhamns skärgård. Med kolbullarna som en smakfull bonus kunde besökarna njuta av en dag fylld med glädje, gemenskap och en smak av den svenska matkulturen.

Om du missade årets Kolbullens Dag, se till att hålla utkik efter nästa års evenemang. Det är en perfekt möjlighet att utforska natur och kultur, fynda kajaker och kanoter, och framför allt, njuta av de underbara kolbullarna som Axmar bruk har att erbjuda.