Vem är Julia Fjordefors och hur är känslan inför det här uppdraget?
– Jag är verkligen ödmjuk och taggad inför detta stora uppdrag. Har hunnit arbetat på travet i nästan en hel månad nu och trivs otroligt bra. Det är ett bra team som tillsammans vill hela organisationens bästa och inte är rädda för förändringar. Jag är en person som gillar att jobba med ständiga förbättringar och med hjälp av små medel kan man i många fall utvecklas mycket.

Vad är din bakgrund?
- Uppvuxen i Valbo och flyttade ganska direkt efter gymnasiet till Åre för att jobba med försäljning och markandsföring. Men också för att få andas härlig fjällsluft och åka skidor förstås! Skulle bara vara där en säsong, men det blev fem år med arbete året om. Så mycket älskar jag Åre. Tiden går väldigt fort där och till slut sökte jag mig in till plugget och hamnade i Gävle igen. Där läste jag programmet "Industriell ekonomi inrikad på ledarskao och logistik" mellan 2018 till 2021 och har jobbat sedan dess. Först blev det ett år på Strömberg Distribution i Sandviken som produktionsledare/key account manager. Sedan hamnade jag som sagt här på Gävletravet!

Vad består dina dagliga arbetsuppgifter av här då?
- Mitt största fokus är att bibehålla en god relation med våra sponsorer men även utveckla verksamheten och hitta framtida samarbeten. Jag kommer även ha en roll som värd och se till att kunder, leverantörer och gäster trivs vid besök. Jag är det nya ansiktet utåt och är personen som kommer att arbeta mycket med nätverkande samt komma på nya utvecklingsmöjligheter. Vi är dock ett ganska litet team, så vissa tillfällen är man lite allt i allo och stöttar upp där det behövs.

Vad har du för förväntningar och vad hoppas du kunna uppnå i ditt nya arbete?
- Jag vill att fler ska hitta hit och verkligen sätta Gävletravet på kartan. Det finns en otrolig potential och mitt mål är att nå ut till människor med våra budskap. V.75 säljer sig själv och det är otroliga dagar hos oss. I år har vi i Gävle tre stycken V75 dagar - 6:e april, 20:e maj och 30:e december.
Jag vill även få V65-kvällarna att flyga och kommer i framtiden även göra dem till lite mer händelserika tillsammans med bland annat olika leverantörer.

Kan du nämna några höjdpunkter i din tidigare yrkeskarriär?
- När jag var 18 år blev jag nominerad som Tele2´s bästa säljare i Sverige och då insåg jag att sälja och marknadsföra är något jag verkligen vill utveckla och jobba med i framtiden.

Är det några människor som haft särskild betydelse i din personliga utveckling och karriär?
- Ser verkligen upp till både min mamma Hannele Fjordefors och pappa Michael Fjordefors. Mamma har drivit eget som tandhygienist och pappa har ett stort ansvar på Billerud Korsnäs, som numera bara heter Billerud. Han har jobbat där sedan 1985 och klättrat till den position han har idag. Det är inspirerande att mina föräldrar har lyckats uppnå bra karriärer. Båda två och även min syster Wilma Fjordefors är mitt bästa bollplank.

Har du några synpunkter om näringslivet i vår region?
– Det behövs eldigare yngre förmågor i näringslivet, som får ta plats och visa sina kunskaper.

Vad vet vi inte om Julia då?
-M ånga vet att jag haft DJ-yrket som extrajobb och spelat mycket. Men inte så många vet att jag egentligen brinner för att sjunga och tycker att det är sjukt roligt.

Fakta:
Namn: Julia Fjordefors
Titel: Marknadschef Gävletravet
Ålder: 29 år
Bor: Gävle
Familj: Mamma Hannele, pappa Michael och syster Wilma.

 

För mer information om Gävletravet se: https://www.gavletravet.se