Gluggen har öppnat på Gävle Strand i Gävle

Gluggen har öppnat på Gävle Strand i Gävle

24/2 kl. 00:00

Etableringen av Gluggens snabbmatsrestauranger i Gävle som levererar hemlagad husmanskost har blivit en stor succé. Gluggen finns idag på fem fasta ställen i Gävle, Valbo och Skutskär. Men det räcker inte för entreprenören Johan Björklund som var med och grundade snabbmatskedjan med husmanskost för snart sju år sedan.

Nu har han dammat av och putsat upp "Original-Gluggen" och levererar rykande färska matlådor och sallader på Redargatan 11 vid Korpens träningslokaler på Gävle Strand vardagar vid lunchtid.
– Det här är riktigt kul, berättar Johan Björklund. Vi startade ju hela verksamheten genom att servera hemlagad husmanskost i matlådor i just den här ombyggda husvagnen. Det var då vi kom på namnet i och med att det kändes som att vi serverade lådorna genom just en glugg.

Då stod man på Erikshjälpens parkering vid Gasklockorna men har som sagt sedan dess ett antal lyckade etableringar på flera platser i Gävle med omnejd.
– Det har varit en fantastisk utveckling, berättar Johan. Vi har ökat år från år och när vi flyttade både kontor och köket intill Willys i Hemsta fick vi ännu större kapacitet och stabilitet som gett oss förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare med bland annat flera serveringsgsställen samt att vi kan erbjuda både lunchbuffé och lördagsbrunch i Hemsta.

Efter den här ambulerande etableringen på Gävle Strand så finns Gluggen nu förutom i Hemsta och på Brunnsgatan även på Norrtull, Valbo och i Skutskär.
– Vi hälsar både nya och gamla Gluggenvänner välkomna, säger Johan som väljer att i början personligen stå och servera de välfyllda matlådorna i den smått legendariska Gluggenvagnen.

Gluggen Gävle Strand håller öppet kl. 11.00-12.15 vardagar.
Vid köp av Gluggenkortet blir priset för nylagade lådor 57:- styck (ord. pris 63:-).
För mer information, meny och öppettider se http://www.gluggen.se

Denna artikel är publicerad på Gestrike Magasinet via Yodo News.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer