- Själva idén till podden bottnar i mitt eget intresse för politik, lokal politik i synnerhet. Men utbudet är långt ifrån brett när det kommer till rapportering om vad som händer i politiken i Gävle så därför bestämde jag mig för att själv se till att fylla den luckan, säger Fredrik Ohlson, producent och skapare av podcasten Spegelsalen.

I podden får lyssnarna höra Gävlepolitiker diskutera dagsaktuella frågor som till exempel det Miljöstrategiska programmet, men även mer avslappnade samtal med bland andra några av länets riksdagspolitiker.

- Min uppfattning är att många som inte är genuint intresserade av politik inte vet vilka som företräder dem, därför vill jag ge lyssnarna möjligheten att lära känna politikerna lite bättre genom lite mer avslappnade samtal där politikerna får berätta om sig själva och om deras politiska engagemang, säger Fredrik.

”Spegelsalens Sommarsamtal” är en serie där lyssnarna möter Gävlepolitikerna i personliga samtal.

Under sommaren kommer lyssnarna kunna höra företrädare för samtliga partier som finns representerade i Gävle kommunfullmäktige i serien Sommarsamtal. I serien, som består av nio avsnitt, kommer lyssnarna kunna höra allt från Miljöpartiets Therese Metz fräcka miljöaktion på Vasaskolan där hon studerade, till vad som finns i bokhyllan hemma hos Socialdemokraten Jörgen Edsvik.

Samtalen kommer släppas varje vecka med start torsdag 25/6 och nya avsnitt släpps sedan varje torsdag fram till 20/8. Alla samtal kommer att finnas tillgängliga via Spegelsalens Facebook-sida, http://fb.me/spegelsalenpod.