Fokus för EIT Health Matchmaking i Tallinn den 5-6 december är hälsodata med temat “Hur hälsodata bäst kan användas för att ta vara på innovationsmöjligheter” och “Nya modeller för hälso- och sjukvård”

HealthTextiles är en svensk tillverkare som utvecklar innovativa nya PPE vårdkläder och textilier med naturligt antibakteriella egenskaper. Deras produkter finns på sjukhus, vårdkliniker och vårdhem över hela Europa.

HealthTextiles har fått förtroendet av EIT Health att ta fram en ny hållbar och bekväm produkt, en multifunktionell halsduk sk buff, perfekt för träning och friluftsliv, i det patenterade TorTex™ tyget som är naturligt antibakteriell även efter 100 tvättar.

- Vi är stolta att få uppdraget att utveckla en halsduk, s.k. buff i vårt patenterade TorTex™ tyg för EIT Healths matchmaking event i Tallinn. Fantastiskt kul att få uppdraget från EIT Health, som är en strategisk kund, samtidigt som detta hjälper oss i produktutvecklingen, säger Tomas Persson, grundare av HealthTextiles.

HealthTextiles är EIT Health alumni företag och tillhör Innovators community efter att ha genomgått EIT Healths internationaliseringsprogram Bridgehead.

- Detta är ett bra exempel på en produkt som stödjer ett hälsosamt och aktivt liv och som även förhindrar spridning av infektionssjukdomar, särskilt under årets kallare månader. Jag är glad över att kunna använda en produkt från en innovativ startup som HealthTextiles som stöds av EIT Health. Vi ser fram emot att se utvecklingen av deras produktportfölj, säger Zara Pons Vila, Collaboration Lead

HealthTextiles har samarbetat med DoubleRose i produktutvecklingen och halsduken eller s.k. buffen är tillverkad i EU.

Om Health Textiles
HealthTextiles är en ledande svensk tillverkare med uppdrag att rädda liv och minska kostnaderna för vårdsektorn genom att utveckla innovativa nya vårduniformer och textilier. Erbjuder unika antibakteriella uniformer med svensk kvalitet och design, deras uniformer finns på sjukhus, vårdcentraler och vårdhem över hela Europa.
För mer information se https://www.healthtextiles.com

Bildtext: Fokus för EIT Health Matchmaking i Tallinn den 5-6 december är hälsodata. HealthTextiles är EIT Health alumni företag och tillhör Innovators community efter att ha genomgått EIT Healths internationaliseringsprogram Bridgehead.