Att starta ett IT-konsultbolag mitt i den rådande IT-bubblan år 2000 var något som många starkt avrådde ifrån. Trots det valde Peter Hellgren och hans medgrundare Henrik Sandell att lämna sina trygga poster som anställda och bli IT-entreprenörer. Mot alla odds lyckades dem bygga upp vad som idag är ett miljardbolag med över 1000 anställda fördelade på 21 kontor runt om i landet.

– Consid startades som en liten dröm med en stor vision. Vårt mål var att bygga den arbetsplats som vi själva vill jobba på och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med. Genom alla dessa år har vi märkt att vår affärsidé har varit vattentät mot pendlande konjunkturer, en föränderlig omvärld och den snabba teknologiska utvecklingen. Som bolag har vi alltid varit relevanta och kunnat erbjuda våra kunder skräddarsydda digitala helhetslösningar på unikt sätt. Under kommande år står vi inför en rad stora spännande projekt med några av landets mest framstående företag, säger Peter Hellgren, VD på Consid.

Siffrorna för 2019 visar även dem sitt tydliga språk om framgångssagan Consid. Bara under 2019 anställde bolaget drygt 350 medarbetare. Omsättningen landade på 1030 miljoner, en ökning med knappt 25 % från året innan. Företaget etablerade således även fyra nya kontor och förvärvade två nya bolag; dels den framgångsrika varumärkesbyrån Paradigm samt den prisbelönta byrån Mecka.

För att få med sig alla medarbetare kring visionen om att nå två miljarder i omsättning till 2022 myntade IT-VD:n Peter begreppet 2B2.

– 2B2 är ett begrepp för vår vision att vi 2022 ska omsätta över 2 miljarder kronor. 2 Billion 2020! ”Varför är tillväxt så viktigt?” kanske man kan fråga sig. Jag skulle säga att det är viktigt ur flera perspektiv. Man kan nämligen se att det skett en tydlig förskjutning när våra kunder och uppdragsgivare står i valet att välja leverantör. Nu vill många ha en partner som är ”framåtlutad” och en partner som man kan växa och utvecklas tillsammans med. Dessutom ger det stora möjligheter för alla medarbetare på Consid, där våra konsulter får större och mer omfattande projekt, avslutar Hellgren.


Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se