Gävle Musikdramatiska Teater laddar om för ytterligare en stor musikdramatisk föreställning i Gävle.

Efter succéer som Figaros bröllop 2008 och nu senast La Traviata på Gävle teater förra hösten, startar vi nu arbetet medPuccinis, Tosca. Den skall spelas i stora gasklockan, oktober-november 2011.

Vi har, i vår förening, hela tiden haft som målsättning att spela stora musikdramatiska verk i gasklockeområdet . Just Tosca är ju en opera som kräver storslagen inramning.

Det musikaliska arbetet med röstinstudering och orkesterrepetitioner leds av Stellan Alneberg. Han kommer självklart också att dirigera föreställningen.

För regin svarar Börje Wallén, som nu gör debut som operaregissör. Han har ju tidigare regisserat talteater, alltifrån Tjechov till lustspel av Gideon Wahlberg. Nu är han sugen på att ge sig i kast med operavärldens starka kriminalhistoria Tosca.

Ett starkt producentteam bestående av Jenny Rubensson, Ing-Mari Karlsson, Pia Johansson, Kicki Lewin och Elna Berglind, under ledning av Margareta Andersson, skall se till att de olika delarna i produktionen samverkar mot målet.

Audition för de fem rollerna Tosca, Cavardossi, Scarpia, Sakristanen och Angelotti äger rum den 5-6 februari 10.00–16.00på Musikhuset/Sjömanskyrkan. Anmälan till http://www.gmdt.seHar ni några frågor går det bra att ringa

Margareta Andersson 070-278 94 94 eller

Börje Wallén 070-360 89 78