Gävle Lucia arrangeras av Lions Club Gävle i samarbete med Gestrike Magasinet. De pengar som samlas in används i olika välgörenhetsprojekt, främst lokala projekt men också internationella. Gävle Lucia gav ett överskott på mer än 100.000 kronor, till glädje för barn och vuxna som behöver en guldkant på tillvaron!
Gävle Lucia framträder också kl 15 den 2 december vid invigningen av årets Gävlebock. På kvällen blir det Adventskonsert på Söders Källa!

Adventskonsert
Adventskonserten på Söders Källa 2 december börjar kl 18 och anordnas av Lions Club Gävle. Luciakommittén presenterar vem av årets lucior som ska bära ljuskronan efter den omröstning som genomförts. Det blir mycket sång, musik och annan underhållning.
• Gävle Lucia sjunger vackra julsånger under ledning av Stellan Alneberg
• Tomas Nordlund, sång
• Dansskolan Step by Step, ledare Hanna Alneberg
• Musikprofiler från Nynässkolan, ledare Ingrid Blanck & Glenn Nylén
• Elsa och Elin Pettersson, violin
• Stellan Alneberg, dirigent & piano
Biljetter säljs vid entrén och förköp hos Söders Källa och på DEPESCHEN Flanör. Servering i pausen.

Sen följer en hektisk tid eftersom Gävle Lucia engagerats av företag, föreningar etc. för att framträda och sjunga för personal, kunder och andra intresserade. Över 40 sådana tablåer är inbokade!
Sen vankas det Kröningskonsert i Heliga Trefaldighets Kyrka.

Kröningskonsert
Kröningen av årets Gävle Lucia sker i Heliga Trefaldighetskyrkan den 13 december. Det blir två föreställningar, eftersom det är en populär tillställning, kl 17.30 och kl 19.30.
Kröningskonserterna är stämningsfulla med massor av musik, främst med Gävle Lucia-kören som förstärks med deltagare från tidigare år.
Mer sång blir det med både Tomas Nordlund och två barnkörer, en från Heliga Trefaldighets församling och en från Bomhus Kyrka, under ledning av Sofia Jeppsson. Stellan Alneberg ackompanjerar på piano.
Biljetter säljs vid entrén och förköp hos DEPESCHEN Flanör.

Biljettpriset till konserterna är 100 kr för vuxna men gratis för barn och ungdom upp till 16 år

- Ett stort tack till alla som ställt upp och stöttat vårt arbete så att vi kan fortsätta den fina traditionen med Gävle Lucia, säger Christer Öhlund, tillförordnad ordförande i Luciakommittén. Inte minst gäller det alla luciorna som ställer upp med sin tid och sina härliga sångröster.
Visst behövs det en extra ljuspunkt som Gävle Lucia den här tiden på året!