Till våren kommer flera intressanta och aktuella författare till våra bibliotek, både nationellt kända namn och författare med lokal koppling. 1 april får vi träffa en 18-årig debutant, Zahra Ali Hashem, som är uppvuxen i Gävle. Zahra berättar om debutboken Mörka ljuset, en själv¬biografisk roman om ett barns utsatthet, om svek och sorg men också styrka och mod att komma vidare.

En av årets mest framemotsedda programpunkter sker 3 mars, då poddaren, författaren och kulturprofilen Kalle Lind gästar Stadsbiblioteket. Lind är aktuell med den första stora biografin om Hasse Alfredson med titeln: Hasse Alfredson: en sån där farbror som ritar och berättar.
Andra författarbesök på Stadsbiblioteket under våren är bl.a. Susanna Alakoski, Pia Mariana Raattamaa Visén och Johannes Pinter. Till Sätra bibliotek kommer Karin Smirnoff och Hille bibliotek får besök av Ulla Boström.

Stadsbibliotekets forskarföreläsningar i samarbete med Folkuniversitetet fortsätter i vår. Patrik Lindenfors talar om boken Det kulturella djuret 10 mars och Sverker Sörlin föreläser om klimatet och behovet av bildning utifrån böckerna Antropocen: En essä om mänsklighetens tidsålder och nya Till bildningens försvar: Den svåra konsten att veta tillsammans.

I vår återkommer den populära Juridisk första hjälpen med start den 14 januari, varannan tisdag på Stadsbiblioteket. Digital första hjälpen fortsätter på alla våra bibliotek. Där kan besökaren få kostnadsfri handledning om man har problem med sin telefon, dator eller surfplatta.

Det finns givetvis också massor av aktiviteter för de yngre, t.ex. har Bomhus bibliotek roliga aktiviteter varannan lördag, på Andersbergs bibliotek kan du se på film med Picknick-klubben en lördag i månaden och på Stadsbiblioteket visas föreställningarna ”Feeri – dröm på riktigt: ett sagoäventyr om vänskap” och ” Musikskoj med Karin och Mathias”.

- Det är precis den här variationen i utbudet som gör folkbiblioteken till den unika plats i samhället som de är idag. En plats för alla där vi helt fritt kan ta del av allt detta som ni kan läsa om i programbladet – hur fint är inte det? säger bibliotekschefen Petra Jonsson om vårens program.

Hämta ett ex av vårens programblad på ditt närmsta bibliotek!