Något som är bra, för de allra flesta, oavsett träningsnivå, det är hantlar. Fördelen med dem är att de är enkla att träna med samt att de sällan tar stor plats. Förvisso finns det både stora och små hantlar, men för det mesta går de alla att lägga undan på enkelt sätt. Det kan vara bra att fundera på vad för slags hantlar det är du vill ha. Föredrar du ställbara hantlar, fasta hantlar eller vill du ha så kallade byggbara hantlar?

Välja rätt hantel

Idag är det främst tre modeller av hantlar man brukar tala om. Sedan kan dessa tre modeller i sin tur ha flera variationer. Byggbara hantlar är bra för dig som vill kunna bygga på med mer vikt på dem. Dessa går även att ta isär helt, så att de inte tar allt för stor plats. En annan variant annars, är så kallade fasta hantlar. Det ser ut som ett enda stort handtag kan man säga. Det är då vikt och handtag i ett. Oftast har dessa hantlar en gummerad yta. Det är bra material då de inte skadar golvet om du tappar dem. Ett mellanting mellan fasta hantlar och byggbara hantlar är ställbara hantlar. De är enkla att ställa om vikten på.

Hitta rätt hantlar för dig

Om du aldrig testat en hantel så kan det vara svårt att veta vad det är du vill ha. Gå gärna till det lokala gymmet och testa de hantlar som finns där. Du kan även gå till en butik som säljer hantlar för att känna, klämma och lyfta på olika hantlar. Fundera även på om du ska passa på att komplettera dina hantlar med andra träningsredskap. Det finns ju mycket bra att välja på.