Svenne var i högform och fikade och träffade både gamla vänner och fans innan spelningen som skedde på övervåningen i Riddarsalen. Ett 50-tal musikintresserade gäster fick höra odödliga svenska musikklassiker som ”Folköl och dunkadunka” och ”En gammal Amazon”. Publiken uppskattade verkligen vad de hörde och sjöng med och klappade takten minikonserten igenom.

Det här var den första dagen och elfte spelningen på turnén "Trött på att turnera" där gänget gör 78 spelningar under fyra hektiska dagar. Det har blivit en tradition (sjätte året) att kapellmästare Micke Finell varje år tar med sig en populär artist på denna maratonaktivitet i början av januari. Sedan förra året tar Ingemar Dunker fram insamlingsbössan till SOS Barnbyar på varje spelning och det blir ett ganska betydande och uppskattat belopp för barnens bästa innan turnén är avklarad.

Det var företagen Gestrike Media, Precis Reklam och affärsnätverket effect plus+ som bjöd in vänner och samarbetspartners till Templet på en liten annorlunda fikastund som värmde och förgyllde den i övrigt snörika och kyliga måndagen.

Fotnot: Tidigare artister har i tur och ordning varit Rock Ragge, Lasse Lindbom, Lennart Grahn, Ingmar Wallén och Linda Gail Lewis.


Fakta: Templet i Gävle
Templet i Gävle är en samlingslokal i centrala Gävle, beläget 300 meter från Centralstationen, med konferens- och festvåning. Huset byggdes ursprungligen av Tempel Riddare Orden 1923 och byggdes sedan till med ett antal rum och en hyresfastighet 1960. Nuvarande ägarna öppnade upp portarna till lokalerna för uthyrning 2011.
Det finns utrymmen för både både stora och små sällskap att konferera och boka in företagsfester, födelsedagar och bröllopsfester i en av Sveriges kanske trevligaste samlingslokaler.
Loungen på övre plan har dubbla soffgrupper, piano och rejäl bar och den intilliggande Riddarsalen har plats för upp till 130 sittande matgäster. Där finns en naturlig scen samt musikanläggning och storbildsutrustning.
Konferensrummet Kryptan rymmer upp till 8 deltagare med egen vinbar samt att mysiga Källarvalvet rymmer 25 personer.
För mer information se: http://www.mediatemplet.se