Du kanske funderar på om det passar bäst med fristående kyl och frys eller att de ska vara integrerade. Det finns fördelar och nackdelar med båda.

Vad är skillnaden mellan en fristående och en inbyggd kyl/frys?

Den allra största skillnaden mellan dessa båda, det är att en integrerade är konstruerad så att den ska kunna fungera på en tillstängd yta. Så det gör att måtten och specifikationer på dem kan skilja sig åt. Dock har de flesta modellerna/typerna samma sorts funktioner och detaljer

Fristående kyl och frys är enkelt

Det är allra enklast att skaffa en fristående kyl och frys, för då behöver du bara ett eluttag och kanske även en slang för vattentillförsel. När de är fristående så kan du placera dem var du vill. Dessutom är de oftast billigare än vad inbyggda modeller är.

  • Fördelar med fristående kyl och frys:
  • De är enkla och snabba att installera
  • De kan placeras nästan var som helst
  • De är billigare än motsvarande integrerbara modeller

Sedan finns det så klart ett par nackdelar. Bland annat har de en mindre stilren design, vilket kan påverka kökets helhetsintryck. Sedan kan de vara svåra att passa in om du har ett mindre kök.

Större arbete med inbyggda kyl- och frysskåp

När det gäller inbyggda kyl- och frysskåp så tar det lite mer tid och lite mer arbete från din sida att få på plats. Men du är inte heller låst till att ha en så kallad enhetlig lösning. Det eftersom du kan bygga in dem som du vill. Du kan med denna typ få en lite mer personlig prägel på köket. Till nackdelarna hör att dessa modeller är något dyrare.