Vem är då Fredrik Thorsén?
– Jag är född i Örebro och är från början utbildad kock och hade Ernst Kirchsteiger som lärare. Det blev dock arbete inom pappershandeln 1988, då jag började som bud på en bokhandel i Örebro. Därefter blev det flytt till Stockholm 1995 där jag arbetade på Björsells fram till 2000. Det var med kontorsmateriel och de hade säte i Borås. Sedan började jag som säljare på Sharp i Uppsala innan jag blev anställd på Allkontor 2005.

Vad gör ni på Allkontor?
– Vi erbjuder smarta kontorslösningar där vi står för leverans, installation och service. Våra starka affärsområden är kopiatorer, posthantering och ljud och bildutrustningar till konferensrum och anläggningar. Det är nog få som kan slå oss på fingrarna vad det gäller erfarenhet av kopiering, scanners, skrivare och annan teknisk utrustning för kontor. Några av våra tekniker har jobbat med det här i mer än 30 år. Vi levererar, installerar och servar kontorsutrustning till hela Gävleborgs län och via ett sammangående med Sharp i Dalarna vid övertagandet så levererar vi produkter även där.
Förutom olika maskiner och utrustning till kontorsmiljöer så hyr vi också ut ljud-, ljus- och bildutrustning, både på långtidskontrakt och till konferenser, bröllop, 50-årskalas och mässor. Kunden kan även hyra med en av företagets tekniker som kan göra allt från att installera utrustningen till att sköta det tekniska.

Vad består dina arbetsuppgifter av?
– Jag har fortfarande i allra högsta grad en säljande funktion i bolaget där jag är mest specialiserad på konferensutrustning. Vidare är det naturligtvis en stor dos av administrativa uppgifter. Där har jag dock verkligen god hjälp av Carina Kandler som håller ordning på mycket av pappersarbetet. Skall villigt erkänna att det inte är min bästa gren. Däremot prioriterar jag relationen till kunden, den är det viktigast av allt!

Vad var det då som fick dig att våga ta steget att bli egen företagare?
– En dröm sedan tidig ålder. Det har nog funnits där hela tiden tror jag. Min Pappa Tryggve drev eget länge då han sålde Hjältevads- och Bergslagshus. Jag tyckte det verkade spännande redan som liten.

Vad händer inom verksamheten just nu?
– Vi är fortfarande inne i en fas efter övertagandet där mycket handlar om att hitta en vägvinnande struktur. Vi har dock redan gjort vissa anställningar och det börjar sätta sig nu. Så mycket handlar nu om marknadsföring. Vi har bland annat en ny hemsida, kör radioreklam och håller på att spela in en informationsfilm om företaget för att nå ut ännu bredare än tidigare.

Vad är er målsättning eller vision?
– Det är att vi skall bli det självklara valet för en ännu större målgrupp när det gäller print- och portolösningar samt konferensutrustning. Verktygen är vår kombination av mycket lång erfarenhet inom dessa produktområden i kombination med den senaste tekniken och det mesta från Sharps breda sortiment. Vi har allt från kopiatorer som är sex meter långa med multifunktioner som spottar ur sig 120 sidor i minuten till små kopiatorer för det lilla enmanskontoret. Vår devis är – Vi gör det möjligt!

Vad är du mest stolt över?
– Mina barn förstås. När det gäller jobbet så är en rolig poäng att vi på Allkontor kom på första plats i en undersökning om kundnöjdhet inom Sharp 2014. Annars har jag arbetat som frivillig inom handikappidrotten under min tid i Örebro. Att få se den glädjen hos dem som inte har alla förutsättningar som vi icke handikappade har, när de får chansen att prova på olika saker är en helt otrolig känsla.

Vad är dina synpunkter om näringslivet i regionen?
– Det skrivs mycket negativt i pressen om regionen men jag tycker nog att man ska lyfta de saker som är bra. Vi har alla förutsättningar att lyckas bra inom näringslivet. Närheten till Arlanda-Stockholm och Gävle Hamn, med allt vad den tar med sig gällande möjligheter för företagande. Men det gäller att våga och där tror jag att både kommunerna och företagarna kan bli bättre.

Är det några människor som betytt särskilt mycket för dig i arbetet?
– Utan tvekan Leif och Carina Hall som gav mig chansen att få börja arbeta på Allkontor. De har naturligtvis betytt otroligt mycket för mig. Sedan har jag många kunder som genom åren trott och haft förtroende för mig vilket har inneburit att jag har kunnat verka och utvecklas inom mitt yrke som säljare så pass länge.

Vad är dina favoritplatser här i regionen?
– Det är Granön, norr om Axmar där vi har vår sommarstuga. Vi köpte den sommaren 2007 och där finner jag verkligen lugnet. Att ta en tur med båten till öarna utanför är riktig avkoppling för mig.

Vad är då dina och verksamhetens konkreta framtidsplaner?
– Det är att Allkontor skall växa, både omsättningsmässigt men att också kunna anställa mer personal, som kan hjälpa både befintliga och blivande kunder med problemlösning.

Vad vet vi då inte om Fredrik?
– Jag har sprungit Göteborgsvarvet nio gånger. Det var dock före sekelskiftet! Jag har faktiskt även varit med i SM i snowracer, tror det var i Hassela. Vi var ett kompisgäng som var i Funäsdalen och åkte skidor. Vid Afterskin fick man sedan möjlighet att åka snowracer genom portar i sista branten. Det gjorde jag tydligen så bra att jag kvalificerade mig till SM. Vi ställde upp i lagtävlingen. Det var fyra lag som deltog och vi kom fyra. Ingen av oss kom i mål!


Namn: Fredrik Thorsén
Titel: Delägare/VD
Ålder: 46 år
Familj: Fru Anna arbetar på Dina Försäkringar, två barn
Bor: I Hagaström