I år kan man fira de 100 åren med ett traditionellt julbord som dukas upp för sittningar både dag- och kvällstid till och med 22 december.
- 1978 år sedan serverade vi vårt första julbord på Wärdshuset och med den långa erfarenheten har vi lärt oss hur våra gäster förväntar sig ett ”Gästrikt” julbord, säger Johan Palmborg. Vår målsättning är att erbjuda en upplevelse utöver det vanliga.
I den magnifika matsalen kan man njuta av bland annat husets egna sillinläggningar, strömming, julskinka och Janssons frestelse med mera för att sedan avsluta i det gemytliga "kafferummet" med en stämningsfull brasa i den öppna spisen.
100-årsjubileum
– Forsbacka Wärdshus är en av de äldsta restaurangerna i Sverige och definitivt den äldsta i Gästrikland, säger Johan Palmborg. Och det känns stort att få jobba i den traditionen.
Ett värdshus anlades vid brukets grindstuga och utskänkningstillstånd beviljades 1782. Brukets dåvarande ägare, Friherre Johan Magnus af Nordin, upprättade ett avtal med sin vän landshövding Fredrik Adolf Ulrik Cronstedt och Kronobränneriet i Strömsbro, vilket af Nordin också ägde. Flyglarna uppfördes i mitten på 1800-talet. De användes som tjänstemannabostäder och bryggeri.