Birgit Elonen är ordförande i Företagarna Gävle och menar att det här samarbetet med StyrelseAkademien Gävleborg är ett bra sätt att komma ut med utbildningar till våra medlemmar. Utbildningen Insikt i styrelsearbete ger en bra överblick av styrelsearbetets alla ingående ingredienser och kan genomföras under en kväll. Genom samarbetet har vi också möjlighet att gå utbildningen till ett rejält reducerat pris.
– Jag kommer absolut att rekommendera utbildningen till andra på grund av bredden på kursen, säger Birgit.

Röster från deltagarna

– Detta är värdefullt för nya företagare samt även företagare som inte suttit med i någon ”riktig” styrelse. Det är ju de flesta småbolag som kanske bara har 1-25 anställda som skulle tycka detta vore grymt intressant.
Väldigt bra att få råd hur man bör arbeta i en styrelse. Samt vad man bör och inte får göra osv. Även tips på hur man bäst sköter en styrelse i ett bolag. Extremt viktigt då man har ett stort ansvar även ekonomiskt/rättsligt. Det kan drabba en personligt väldigt hårt om man inte har koll på regler och arbetsuppgifter/ansvar.
Niklas Grandein, Affärsansvarig GDM Gävle

– De som absolut kan ha nytta av en utbildning som översiktligt tar upp olika områden är dom som sitter i små  och medelstora styrelser. Jag kommer absolut att rekommendera detta till andra på grund av bredden på kursen.
Birgit Elonen, ordförande Företagarna Gävle

– ALLA har nytta av en styrelseutbildning. Även dom som i dag inte sitter i en styrelse, men har funderingar på att eventuellt göra det. När det gäller föreningar tycker jag att det borde vara ett krav för att kunna väljas in i en styrelse, oavsett verksamhet. Det finns allt för många som inte har en aning om vad det innebär, vilka skyldigheter man har och vilket ansvar man axlar när man sätter sig i en styrelse. 
Trots att jag anser mig själv vara rätt så insatt i vad som gäller som ledamot i en styrelse, så fick jag lite aha upplevelser i kombination med andra deltagares frågor och erfarenhetsupplevelser. Mycket nyttigt. Man kan lätt få tunnelseende när man tycker/tror att man har koll på det mesta gällande styrelsearbete. 
Kunskap om styrelsens arbetsområden är ett måste för att företaget/föreningen överhuvudtaget ska kunna fungera och komma framåt. På en skala mellan 1 – 10 så ger jag den här utbildningen 11!
Jag skulle absolut rekommendera utbildningen till andra. Jag kommer att inventera mina egna kunder och se vilka som skulle behöva utbildningen och sedan rekommendera dessa att gå den. Kunskap i styrelsearbete kan man aldrig få för mycket av.
Annika Eriksson, F-redovisning AB