Förbättrad likviditet och kredit

Det första och mest uppenbara fördel med att använda ett företagskort är att det kan förbättra företagets likviditet. Ett kreditkort kan ge företaget möjlighet att göra inköp nu och betala senare, vilket kan vara till stor nytta vid oregelbundna inkomstflöden eller oväntade utgifter.

Dessutom kan regelbunden användning och avbetalning av kreditkortsskulden hjälpa till att bygga företagets kreditvärdighet, vilket kan vara till nytta vid framtida ansökningar om olika former av finansieringslösningar eller avtal.

Enklare kostnadsredovisning

Att använda ett företagskort kan också förenkla företagets kostnadsredovisning. Alla företagets inköp registreras på ett ställe, vilket gör det lättare att hålla reda på och kategorisera utgifter.

Vissa företagskort kan även erbjuda ytterligare redovisningstjänster, till exempel utgiftsrapporter och automatiska kvitton.

Bonus och förmåner

Många kreditkort för företag erbjuder belöningsprogram där företaget kan tjäna poäng eller cashback på sina inköp. Dessa belöningar kan sedan användas för att sänka företagets kostnader, till exempel genom att använda dem för att betala för affärsresor eller andra nödvändiga utgifter.

Dessutom kan företagskort erbjuda andra förmåner, till exempel reseförsäkring eller förlängda garantier på inköp.

För att hitta det bästa kreditkortet till företaget så rekommenderar vi att noggrant jämföra de olika korten online på exempelvis www.kreditkort.nu som är av Sveriges främsta jämförelsesajter online av kreditkort.

Separation av personliga och företagets ekonomi

En annan stor fördel med att använda ett företagskort är att det hjälper till att hålla företagets och ägarens personliga ekonomi separerade. Detta kan vara särskilt viktigt för små företag, där ägare ofta använder sina egna pengar för att finansiera företagets drift.

Med ett företagskort kan ägarna enkelt se vilka inköp som har gjorts för företaget och vilka som har gjorts personligen.

Med så många fördelar att överväga, är det inte konstigt att allt fler företag använder sig av ett företagskort.