Men vilka är de övriga fördelarna med off-page SEO? Vad är det och varför bör man som marknadsförare ständigt arbeta med detta? Vi hjälper dig på vägen med denna korta men informativa text!

Vilka är de bästa länkarna för off-page SEO?

Man kan lätt tro att alla externa länkar är bra för off-page SEO men det är tyvärr inte sant. För att länken ska göra nytta är det viktigt att den kan generera trafik. De hemsidor du vänder dig till för att skapa länkar bör dessutom passa innehållet på din egen hemsida. Ställ dig själv frågan: Hur troligt är det att en besökare på den här hemsidan klickar på länken?

Ignorera inte notifikationer gällande off-page SEO från Google

Manuella bestraffningar från Google är något du bör ta på allvar. Har du ingen koll på vad en manuell bestraffning är för något? Om personalen på Google hittat något suspekt skickas det en manuell bestraffning. Suspekt kan betyda en rad olika saker så som:

  • Suspekta utgående länkar
  • Innehåll av dålig kvalitet
  • Aggressiv och/eller manipulativ länkbyggning
  • Schema-kod används manipulativt
  • Icke modererat användargenererat innehåll

Satsa på off-page SEO av kvalitet

Du som vill bygga upp en seriös hemsida bör verkligen satsa på kvalitet över kvantitet. Länkar som räknas som spam är inget du vill att din hemsida ska relateras till. Dessutom fungerar inte den typen av länkbyggning speciellt bra. 

Se över dina uppbyggda länkar med jämna mellanrum. I takt med att innehållet på hemsidan förändras kan det bli så att din länk inte längre passar in där. Om en länk inte längre genererar trafik är den onödig och bör tas bort. Genom att se över länkarna får du dessutom bra information om vilka länkar som faktiskt fungerar och därmed bör vårdas.