Barnpassningsorganisationen myNanny är en av de ledande inom branschen och de jobbar dagligen med att matcha en nanny till familjer.

En nanny finns för flertalet tider och upplägg

Att få hjälp under dagtid är det många som behöver. Det kan vara att en nanny kan hämta barnen efter skolan och passa dem en kort stund på eftermiddagen tills man kommer hem från jobbet. För de som skulle behöva hjälp under kvällar, nätter eller helger så går det också. Det finns många barnvakter vilket gör att det finns möjlighet att få hjälp oavsett tid på dygnet.

Man kan alltid kolla in de olika uppläggen för en nanny. Behöver man mer hjälp under veckan på lite olika tider så finns det möjlighet att ha en barnflicka på deltid eller heltid. Är det så att man behöver mer sporadisk hjälp så finns det ett upplägg för detta.

Alltid en personlig och noggrant utvald nanny

När man väljer att ta professionell hjälp så kommer organisationen se till att man får en noggrant utvald person som blir ens personliga barnvakt. Att ha en och samma person är bra för barnen då de kan snabbt bli bekväma och kunna skapa en god relation med sin nanny.

När ens personliga nanny väljs ut så görs detta efter flera kriterier. Dels att han eller hon bor så nära er som möjligt, kan hjälpa till de tider som man efterfrågar, dels att personkemin stämmer överens. Det är viktigt att det känns rätt för hela familjen. Skulle det inte göra det kan man alltid be om att företaget väljer ut en ny åt en.

Varje barnvakt är utbildad och certifierad

För att kunna börja söka sig till uppdrag som en barnvakt så måste man ha genomgått alla stegen i rekryteringsprocessen. De sista är utbildningarna och certifieringar i bland annat HLR (hjärt- och lungräddning) för barn och olycksfallshantering, hur man undviker det men också hur man ska hantera en olycka.

Innan detta så har en nanny från myNanny fått göra intervjuer, tester och också blivit kontrollerad där organisationen begär ut ett större utdrag ur belastningsregistret. Alla stegen krävs för att säkerställa att personen passar i rollen som barnflicka.

RUT-avdrag gäller för professionell barnpassning

En av många fördelar med professionell barnpassning är att RUT-avdraget gäller. Det gör att du som förälder får ett bättre pris men fortfarande en mycket hög kvalitet på er barnvakt. För närvarande så kan du som förälder få upp till 50 000 kr i avdrag per år, men med start under 2021 så kommer avdraget att höjas upp till 75 000 kr per år. Är man två föräldrar i ett och samma hushåll så kommer man kunna få dubbelt upp av den summan.