Vi har pratat med Pixelvoice för att få en djupare förståelse av deras tjänster och hur de kan användas för att tillgängliggöra allt från virtuella eller fysiska rundvisningar av verksamheter, besöksmål och turistattraktioner.

Pixelvoice erbjuder stora möjligheter att digitalisera och tillgängliggöra upplevelser och här besvaras några frågor av allmän karaktär innan man kan prova på tjänsten kostnadsfritt.

Digitala bilder och interaktiva element:

Om vi vill skapa en digital rundvisning för ett företag, finns det några begränsningar när det gäller hur många ”infopunkter” (t.ex. klickbara bilder eller interaktiva element) som kan laddas upp på plattformen?
– Nej, det finns faktiskt inga begränsningar när det gäller antalet infopunkter eller interaktiva element som kan laddas upp i en digital rundvisning på Pixelvoice. Plattformen är skapad för att vara flexibel och skalbar, så oavsett om ni har ett fåtal bilder eller en omfattande samling, så fungerar allt lika smidigt. Detta gör det möjligt att skapa detaljerade och rika upplevelser utan tekniska hinder.

Har vi förstått rätt att vi själva kan ladda upp och hantera våra bilder i ett album på er plattform?
– Ja, helt korrekt. Ni har full kontroll över uppladdning och hantering av era bilder. Pixelvoice är användarvänligt och intuitivt, vilket gör att ni själva kan skapa album, ladda upp bilder, och även lägga till interaktiva element som infopunkter eller texter. Detta ger er möjlighet att kontinuerligt uppdatera materialet och anpassa det efter era specifika behov.

Ljudfiler och rekommendationer:

Vilken längd rekommenderar ni för ljudfiler som ska kopplas till en bild, baserat på tidigare projekt och erfarenheter?
– Generellt sett rekommenderar vi att ljudfilerna är ungefär en minut långa. Detta är tillräckligt med tid för att ge en meningsfull förklaring eller berättelse utan att tappa lyssnarens uppmärksamhet. Om ni har mer detaljerad information att dela, rekommenderar vi att ni använder fler markörer inom bilden för att bryta ner berättelsen i olika sekvenser. På så sätt kan ni skapa en dynamisk och levande presentation där varje del av bilden får sin egen röst, vilket ökar interaktiviteten och engagemanget hos betraktaren.

Skapar vi våra egna ljudfiler och laddar upp dem på plattformen, eller erbjuder ni också hjälp med skapandet av ljud?
– De flesta av våra användare skapar och laddar upp sina egna ljudfiler, och det är mycket enkelt att göra detta direkt på plattformen. Ni behöver bara spela in ljudet och ladda upp det. Men vi förstår att alla kanske inte har tid eller möjlighet att göra detta själva, så vi erbjuder även hjälp med att skapa professionella ljudfiler om det behövs. Vår målsättning är att göra processen så enkel som möjligt för er, oavsett vilken väg ni väljer.

QR-koder och användarupplevelse:

Om vi använder QR-koder i vår rundvisning, leder de direkt till vårt album på er webbplats, och behöver användarna någon specifik app för att ta del av informationen?
– Ja, QR-koderna leder direkt till era album eller specifika bilder på vår webbplats, och användarna behöver inte ladda ner någon särskild app. De kan helt enkelt använda sin smartphone eller surfplatta och öppna en webbläsare för att komma åt ert material. Detta gör det enkelt och tillgängligt för alla, oavsett teknisk kunskap eller vilken enhet de använder.

Erbjuder ni hjälp med att skapa och generera QR-koder, eller är det något vi själva måste ordna?
– Ni behöver inte göra något extra arbete för att skapa QR-koder. I Pixelvoice genereras QR-koder automatiskt så fort ni skapar ett album eller laddar upp en bild. Detta innebär att ni omedelbart har en QR-kod redo att användas, utan extra steg. QR-koderna gör det enkelt för er att länka besökare till er rundvisning eller specifika bilder direkt från fysiska eller digitala material.

Statistik och uppföljning:

Kan vi få tillgång till statistik som visar hur många som har tittat på våra bilder i ett album?
– Ja, absolut. Vi tillhandahåller detaljerad statistik som visar hur många personer som har tittat på era bilder i ett album. Detta kan vara mycket värdefullt för att analysera intresse och engagemang, särskilt om ni använder materialet i en marknadsförings- eller informationskampanj.

Finns det möjlighet att se statistik för enskilda bilder inom ett album, så att vi kan förstå vilka bilder som drar mest uppmärksamhet?
– Ja, ni kan se statistik per enskild bild. Det ger er insikt i vilka specifika bilder som fångar mest intresse och var ni eventuellt kan behöva justera innehållet för att få ännu större genomslag. Den här funktionen är särskilt användbar om ni vill optimera ert material baserat på hur besökare interagerar med det.

Referenser och tidigare projekt:

Har ni möjlighet att ge oss några referenser från andra inom besöksnäringen som har använt era tjänster, så att vi kan höra om deras erfarenheter?
– Ja, vi kan absolut ge er kontaktuppgifter till tidigare kunder inom besöksnäringen som har använt Pixelvoice. Vi har samarbetat med flera välrenommerade aktörer, från museer till kulturarvsprojekt, och deras feedback kan ge er en tydligare bild av hur våra tjänster kan anpassas för er verksamhet.

Kostnader och bindningstid:

Enligt er webbplats kostar det 250 kr per månad för organisationer. Finns det någon bindningstid, eller kan man säga upp abonnemanget när som helst?
– Det finns ingen bindningstid, vi fakturerar löpande månad, kvartal- eller årsvis. Detta är ett upplägg som många av våra kunder uppskattar eftersom det ger en förutsägbar kostnad utan att ni låses fast i ett långsiktigt avtal.
Om ni vill avsluta ert abonnemang så görs det under innevarande faktureringsperioden utan några problem. Men ni kan alltid börja med att testa tjänsten helt kostnadsfritt.
Kontakta oss för nästa miniutbildning online - även den naturligtvis helt kostnadsfri!

Pixelvoice erbjuder en unik plattform som låter användare skapa interaktiva, talande bilder genom att kombinera fotografier med ljudinspelningar och informationspunkter. Tjänsten är perfekt för allt från släktforskning och undervisning till guidade turer och digitala album. Med en enkel och smidig användarupplevelse ger Pixelvoice både företag och privatpersoner möjligheten att föreviga och dela sina berättelser på ett levande och engagerande sätt.


För mer information och lyssna på talande bilder besök: https://pixelvoice.se

Kontakta Pixelvoice
Pixelvoice AB
Tor Berggrund, VD
+46 (0)70 869 25 00
Info@pixelvoice.se

Joe Formgren, Marknad
+46 (0)70 679 79 00

PS. Reklam, llud- och produktionsbolag - Kontakta oss om ni är intresserade av att bli återförsäljare och producera talande bilder och album för era kunder och uppdragsgivares räkning.