En av de viktigaste delarna av livet är därför att säkerställa ljuskällor som följer med i våra livskrav. Vi berättar mer om lampor som tillhör det moderna livet, nämligen LED lampor.

Vad är skillnaden mellan LED och andra ljuskällor?

Den största skillnaden mellan en glödlampa och en LED-lampa är effekten (watt) och ljusflödet (lumen). Det värde som räknas när det gäller LED-lampor är lumen. Denna term anger hur mycket ljus en glödlampa avger. En glödlampa på 100 watt avger till exempel ett lumenvärde på cirka 1300 lm. Om du känner till detta värde kan du börja leta efter en LED-lampa som passar just dig.

Bra för miljön?

Det moderna livet kräver lösningar som är bra för miljön. LED-lampor är bra för miljön. När du köper en LED-lampa bidrar du helt enkelt till en renare värld. LED-lampor innehåller inga giftiga ämnen, vilket är fallet med lysrör, glödlampor och energisparlampor. Eftersom LED-belysning är hållbar och håller längre än konventionell belysning bidrar du också till att minska koldioxidutsläppen. En LED-lampa kan alltid återvinnas. Släng dem därför inte med hushållsavfallet utan lämna in dem på en återvinningsstation nära dig!

Vad ska jag tänka på?

Olika rum har olika syfte. Vill du ge ett rum extra atmosfär eller har du nytta av ett tydligt och något ljusare ljus? Vilken LED armatur behöver jag? När du har bestämt vilket syfte du vill ha med LED-lampan kan vi börja leta efter rätt LED armatur. Kontrollera alltid sockeln på din befintliga belysning. Det finns dessutom många alternativ när det gäller färgtemperatur. Från mycket stämningsfulla LED-lampor med extra varmvitt ljus till dagsljusvitt. Även effekt- och ljusstyrka är viktiga ingredienser. Speciellt om du vill använda lamporna i ett stort rum.