– Det här känns riktigt kul, berättar Johan Björklund, grundare och delägare av det framgångsrika konceptet. Vi startade hela verksamheten för fem år sedan genom att servera hemlagad husmanskost i matlådor från en ombyggd husvagn på Erikshjälpens parkering vid Gasklockorna. Det var då vi kom på namnet i och med att det kändes som att vi serverade lådorna genom just en glugg.

Den första dagen såldes det fjorton lådor och idag klarar de av toppar på närmare tusen lådor om dagen. En kul poäng i berättelsen är att Johan efter ett tag blev kontaktad av Ahlsell och flyttade vagnen till just den här platsen och blev ännu mer framgångsrik innan man började utveckla verksamheten och flyttade till den första riktiga bofasta Gluggen på Brunnsgatan i Gävle.
– Det har gått fort och har varit en fantastisk utveckling, berättar Johan. Vi har ökat år från år och när vi 2016 flyttade kontoret och köket till tidigare Farfars lokaler i Hemsta fick vi ännu större kapacitet och stabilitet som gett oss förutsättningar att utveckla verksamheten ytterligare med bland annat fler serveringsgsställen.

Efter den här etableringen på Näringen finns Gluggen nu förutom i Hemsta och på Brunnsgatan även på Norrtull, Winn, Valbo och i Skutskär.
– Visst har det varit mycket arbete men det har varit betydligt mera roligt än jobbigt så det här är en resa som jag är både glad och mycket nöjd att få vara ned om, säger Johan.

Förväntningar är ganska högt ställda då Näringen är mycket trafikerad och tusentals bilar passerar dagligen. Runt lunchtid så finns det helt säkert åtskilliga som väljer en prisvärd låda med rykande varm husmanskost som skall serveras inom loppet av 30 sekunder om det inte är kö.
– Vi hälsar både nya och gamla Gluggenvänner välkomna, säger Johan som väljer att i början personligen stå och servera i den om inte legendariska så i alla fall kultförklarade Gluggenvagnen. Vi lanserar även ett nytt starkt koncept med flera olika sallader att välja mellan dagligen så det skall absolut finnas något för alla när man är hungrig och kommer till oss.

Gluggen Näringen kommer att hålla öppet mellan kl. 10.00-13.00 vardagar.
Vid köp av Gluggenkortet blir priset för nylagade lådor 57:- styck (ord. pris 63:-).
För mer information, meny och öppettider se http://www.gluggen.se