Enkelt och smärtfritt

Att starta och driva ett aktiebolag ska vara enkelt. Men när företagare hör eller tänker på bokföring och bokslut associeras det ofta med stress och oro. Många ger upp innan de ens har börjat. Därför startade vännerna från Gävle, Alexander Hallak och Staffan Edström, den digitala tjänsten edeklarera.se i syfte om att förenkla sista steget för egenföretagare, nämligen upprättande av årsredovisning samt deklaration till myndigheterna Skatteverket och Bolagsverket.

 

- När vi startade aktiebolag blev vi själva oroliga över hur man upprättar ett årsbokslut och årsredovisning. Vi ville att det skulle vara enkelt och inte kräva något dyrt och komplicerat program, säger medgrundaren Alexander Hallak.  

 

Det blir rätt

Genom edeklarera.se slipper företagaren oroa sig över fallgroparna som har med årsredovisningen att göra. Det är svårt att själv hålla koll på alla skattesatser och om räkenskaperna balanseras mot slutet av året. Med edeklarera slipper företagare denna oro.

- Om man inte har balans på grund av exempelvis öresavrundningsproblem eller att man inte bokfört skatt och balanserat resultat vägleder programmet en automatiskt till mål, säger medgrundaren Staffan Edström.  

 

Prisvärt och utan abonnemangskostnad

Marknadens lägsta pris som en engångskostnad utan bindningstid. Majoriteten av bolagen som använder edeklarera.se är mindre och ofta väldigt priskänsliga. Bokförings- och bokslutsprogram relateras vanligen till månadsvis fakturering och längre bindningstider. Men med edeklarera betalar man endast en gång per år vid inlämning av årsredovisning.

- Det blir svårt att byta system och man tvingas betala priset. Vi strävar efter att göra det så flexibelt och prisvärt som möjligt. Har man väldigt få transaktioner eller är inaktiv, kan man fylla i det mesta manuellt utan kvalificerade kunskaper inom redovisning, fortsätter Alexander Hallak.    

 

Gör-det-själv online

Utan några förkunskaper kan de flesta företagare enkelt göra sin årsredovisning själva online. Bolagsverket har regelbunden kontakt med alla programvaruleverantörer och säkerställer att alla följer deras riktlinjer. Allt integreras enkelt online och det omöjliga blir helt plötsligt lika enkelt som att skicka ett mejl.

- Vi tror att de flesta småföretagare kan göra årsredovisningen själva, och gör man det via edeklarera.se så blir man guidad genom processen och får en god översikt över sin ekonomi, samt slipper oroa sig för att något inte stämmer vid inlämningen, avslutar Staffan Edström.