Det då många klubbar erbjuder både badminton, tennis, squash och paddel. Stockholm är en stad med många möjligheter att spela badminton. Där finns det flera olika rackethallar att välja på. Ett ställe är Badmintonstadion, som finns intill Eriksdalshallen vid Skanstull. Där finns det 24 banor med specialanpassad belysning och Pulastic-underlag. I Göteborg har du flera andra bra ställen så som Fjäderborgen eller på Göteborgs Badmintonklubb. Malmö i sin tur har Malmö BadmintonCenter.

Kom igång att spela badminton

Det är inte så svårt att komma igång med att spela badminton. Det du behöver är en bra badmintonracket samt bollar. Bra skor är även det en fördel. Samt så klart någon att spela mot. Ofta går det bra att hyra en bana på en rackethall. Det finns som sagt flera städer i Sverige som erbjuder detta samt även har rena badmintonhallar. Reglerna i badminton är inte så svåra. En match spelas tills en spelare vunnit två set. För att vinna ett set så ska du nå upp till 21 poäng.

Poäng får du om du slår över bollen och motståndaren misslyckas att slå tillbaka den. Poäng blir det även för dig om motståndaren slår bollen utanför banan. Du kan slå bollen på olika sätt så som med smash, lobbar, lågt, högt, backhand, forehand och så vidare.

Det är som sagt inte så svårt eller dyrt att spela. Det kostar inte så mycket att köpa utrustning, men satsa på riktigt badmintonracket, inte ett sånt man har i trädgården. Bollar finns i plast eller med fjädrar, där är de sistnämnda bäst, då de har en mycket bättre precision.