Sedan den vanliga glödlampan fasades ut, så har allt fler valt att gå över just till att använda LED lampa. Det är faktiskt en av de bästa lamporna på marknaden just nu. Bland annat för att den är energisnål, håller länge och är miljövänlig.

Med LED lampor går det att spara energi! Det går helt enkelt inte åt lika mycket energi att ha dessa tända som det gjorde då man hade vanliga glödlampor.

En annan stor fördel med en LED lampa är dess livslängd. De kan faktiskt ge upp till 50 000 timmars belysning. Om man jämför det mot en traditionell glödlampa, så höll den bara 2000 timmar!

Fler fördelar med en LED lampa

En sak som är bra med LED lampor, det är att de är säkra. Det på det sätt att de alstrar inte alls sådan värme som de tidigare glödlamporna gjorde. De blir sällan varmare än 50 grader och den temperaturen är för låg för att orsaka någon skada om man skulle ta på den till exempel.

I en LED lampa finns det heller inget kvicksilver. Den är alltså säker, även om den går sönder, då den inte släpper ut giftiga material.

LED lampor har även den fördel att de kan anpassas och ge olika ljusegenskaper och färgtemperatur. De kan även användas i samband med så kallad smart belysning i hemmet.

Sedan är det så att LED lampor, de är även miljövänliga. Det just tack vare att de är energisnåla, de har en lång livstid, innehåller inga farliga/giftiga material samt att de sällan måste bytas ut.

Satsa på bra lampor med LED

Om det är så att du vill satsa på lampor med LED, eller kanske till och med LED lysrör eller LED spotlights, så kan du hitta en hel del hos Lampornu.