Det svenska laget ser starkt ut, med ett antal stora namn att hålla ett öga på. För svensk del är Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Perseus Karlström, Khaddi Sagnia och Thobias Montler några av Sveriges allra största medaljhopp.

Armand Duplantis, världsrekordhållare och olympisk guldmedaljör i stavhopp, kommer att vara en av de största attraktionerna för Sverige på VM. Duplantis har tidigare visat att han kan prestera under tryck, vilket han gjorde när han vann guld vid förra årets VM. Med tanke på hans imponerande form och enorma talang kommer alla ögon att vara på honom när han försöker försvara sin VM-titel.

I grenen längdhopp ser vi fram emot att se vad Thobias Montler kan göra. Montler, som har etablerat sig som en av världens främsta längdhoppare, kommer att kämpa för en plats på prispallen i Budapest. Med sina starka prestationer den senaste tiden har Montler satt en tydlig målsättning om att vinna en medalj vid detta mästerskap.

Vidare har vi även Daniel Ståhl, som är en av världens bästa diskuskastare, och Khaddi Sagnia, som är en av de bästa i världen på längdhopp för kvinnor. Båda dessa atleter har en stark chans att ta hem medaljer för Sverige.

Slutligen, gångaren Perseus Karlström, som vid förra VM tog två bronsmedaljer, kommer att vara en annan stark svensk kandidat att se upp för.

Något som vi tyvärr saknar just nu är medaljkandidater i den klassiskt framgångsrika grenen höjdhopp, vi har dock några talanger som står på tillväxt som kan bli kandidater framöver.

Med detta starka lag hoppas Sverige kunna överträffa sin medaljskörd från förra VM som slutade med ett guld och 2 brons. Med en kombination av erfarna atleter och unga talanger ser framtiden för svensk friidrott mycket lovande ut inför VM 2023.