Däckakuten växlar upp

8/3, 2018 kl. 20:11

När Tobias Sundell startade Däckakuten 2012 var det utryckningar till bilister med däckproblem det handlade om. Punktering som krävde omedelbar hjälp på plats, hjulbyte hemma hos kunden osv. Jourverksamheten är fortfarande jätteviktig, särskilt för den som behöver hjälp. Det finns alltid personal som svarar i telefonen dygnet runt, 365 dagar om året. Företaget har växt både när det gäller bredden och storleken. Från en omsättning på 250.000 kronor 2012 till 6 miljoner 2017 och när det gäller service handlar det idag också om däckhotell, däckförsäljning, mindre bilreparationer, oljebyte, biluthyrning med mera.

  • Ny medarbetare på Däckakuten: Drester GP24 från Hedson
  • Ny medarbetare på Däckakuten: Drester GP24 från Hedson

– Även jourverksamheten har breddats så att vi idag kan erbjuda hjälp med alla möjliga akuta problem med bilen, inte minst när man råkat ut för feltankning, säger Tobias Sundell. Vi har även mobil däckverkstad och kan hjälpa kunder direkt på plats!
Däckakuten har mellan 2012 till 2014 varit verksamma i 3 olika lokaler. De flyttade 2014 till de nuvarande lokalerna på 550 kvm och har redan utökat de lokalerna 4 gånger och det är även aktuellt med ytterligare en utbyggnad.
– Ambitionen är att lokalerna ska fungera rationellt, vilket både vi själva och kunderna har nytta av, säger Tobias Sundell.
Som ett led i att bli ännu mer effektiv har Tobias Sundell investerat i en automatisk hjultvätt, som kommer att vara på plats i slutet av mars, om allt fungerar som planerat.
– Med den nya hjultvätten ökar vi kapaciteten och det blir en mer miljövänlig process som också är skonsammare för hjulet, säger Tobias Sundell. Dessutom innebär den här hjultvätten att vi får en bättre arbetsmiljö.
Däckakuten har idag tre tillsvidareanställda, en extra vid behov samt Tobias själv, som också deltar i det dagliga arbetet.
Hjultvätten, Drester GP24 från Hedson, förbättrar arbetsflödet och ergonomin samtidigt som hjultvätten är miljövänlig med tanke på rengöringsmetoden och avfallshanteringen.
Däckakuten erbjuder idag all typ av service när det gäller däck och hjul, inklusive däckhotell. Dessutom mindre reparationer typ bromsar, styrleder och andra framvagnsdetaljer, oljebyte och service samt inte minst jourverksamhet dygnet runt.
- Ringer en kund och har problem med något som gäller sin bil så är vår målsättning att vi ska kunna hjälpa kunden på det ena eller det andra viset, säger Tobias. Har du punktering på ett däck så är jag nästan 99 procent säker på att vi har ett däck i samma dimension.
Däckakuten har 200 olika däckdimensioner på lager i Gävle, från 10” upp till 24”. Har man kört sönder en fälg så har de även sådana, både nya och begagnade till väldigt många bilmärken.
- Dessutom hyr vi också ut bilar och har idag tre stycken för uthyrning, säger Tobias Sundell. Så oavsett om du behöver en hyrbil för att det är något fel på din bil som inte går att åtgärda eller om du behöver en hyrbil tillfälligt så kan vi ställa upp med det, dygnet runt!
Verksamheten växer i takt med att Däckakutens kunder efterfrågar fler tjänster.
– Det är inget självändamål att växa om man inte har som målsättning att anpassa sig efter kundens behov, säger Tobias Sundell.
Hårt arbete med kundens bästa för ögonen är ett bra recept för alla företagare!

Däckakuten

Däckakuten

Medlem sedan 2016-02-09

Välkommen till Däckakuten i Gävle
Vi erbjuder tjänster inom däck, fälg, vägassistans & bilvård.
Punkteringslagning & vägassistans - om oturen ä... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng