Det gör vi bl.a genom en ökad frekvens på leveranser och byten när det gäller t ex:utrustning och påfyllnad i
- Hygienutrymmen såsom toaletter och duschar
och för textilier såsom
- Handdukar
- Arbetskläder

 Men också för rengöringstextilier såsom bl.a.
- Moppar och Torktrasor, som är exempel på vanliga virusgömmor.

Textilier m.m. för renrum, laboratorier, livsmedels- och medicintillverkning är andra specialområden hos Berendsen.

En ren och fräsch toalett är alltid av yttersta vikt, och nu särskilt viktigt i Corona- tider. Nödvändigt för bibehållen hälsa, trygghet och välbefinnande.

 Ett bra sätt att begränsa smittspridningen är att sätta upp beröringsfria automater, dispensers, i trendiga färger – fyllda med allt ifrån mjuka, sköna bomullshanddukar eller pappershanddukar, tvål och till handdesinfektionvätska.

Berendsen har arbetskläder som bärs av anställda inom alla typer av industrier. Arbetskläder som t ex bärs av byggnadsarbetare, maskinoperatörer, livsmedelsarbetare m fl har flera syften. De ger bäraren och dennes närhet en känsla av trygghet, samtidigt som de skyddar mot faror både på arbetsplatsen och under förflyttning.          

De ska också kunna skydda produkten från bäraren. Berendsen hjälper dig att välja och hantera arbetskläder, arbetsskor  och arbetshandskar som garanterar att säkerheten uppfylls.

Digitalisering av företagets arbetskläder

 Berendsens innovativa system för ”uppkopplade" arbetskläder gör det möjligt för dig att spåra varje enskilt arbetsplagg. Här ser man till att personalen får nya kläder regelbundet, och att de regelbundet lämnar in dem när de ska.

Mattor på golven fungerar inte enbart som effektiva smuts- och vätskeuppsamlare – de är även välkomnande och trivselhöjande. Frekventa byten med noggrann rengöring och tvätt hos Berendsen, bidrar också aktivt till att begränsa smittspridningen.

Verksamheter med renrum är beroende av absolut hygien i sina lokaler för att viktig forskning och företagets verksamhet ska kunna bedrivas. Ett av Berendsens kunskapsområden!

Rekonddukar

I dagens avancerade industri är något så enkelt som en effektiv torktrasa avgörande för kvalitetssäkringen. En liten tygtrasa – kan det vara av betydelse? Ja, större än du tror. I den moderna industrin ökar hela tiden kraven på att maskiner och produkter ska hållas rena. Med en servicelösning har du alltid rena torktrasor på plats - dessutom undviker du engångsmaterial och minskar därmed ditt avfall. Du blir gladare och miljön mår lite bättre.

Berendsen erbjuder ett komplett hyrkoncept som ger ditt företag ett miljö-ekonomiskt alternativ för att hantera och återvinna rekonddukar med full kontroll genom ett automatiserat logistiksystem.

På Berendsen bedöms hela tiden säkerhetsläget, och beroende på hur smittspridningen utvecklas, följer man de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten, och andra relevanta myndigheter.
Samtliga av Berendsens tvätterianläggningar har processer och rutiner på plats för att på ett säkert sätt hantera textilierna. Berendsen högsta prioritet är alltid personalens, kundernas och samarbetspartners säkerhet och hälsa.
Som organisation har Berendsen också ett stort samhällsansvar där man arbetar intensivt och målmedvetet för att leverera utan avbrott.

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på telefon eller e-post enligt nedan.

Och så en liten varning för hemmatvätt av arbetskläder!

Som arbetsgivare ansvarar du för att se till att dina anställda har säkra arbetskläder. Men det är också ditt ansvar att kläderna tvättas och sköts på rätt sätt, så att de även fortsättningsvis uppfyller standarderna under hela sin livslängd. En internationell GfK-undersökning visar att företag utsätter medarbetarna för fara när de låter de anställda tvätta arbetskläderna, i stället för att anlita ett professionellt tvätteri,

Därför att:

 - Hemtvätt med fel temperaturer eller tvättmedel kan förstöra tygets skyddande egenskaper               - Med hemtvätt finns det risk att osynliga föroreningar och rester av farliga ämnen inte avlägsnas       - Hemtvättade arbetskläder kontrolleras och underhålls inte kontinuerligt vilket kan göras på ett    professionellt tvätteri.

Flertalet av de största företagen i Europa använder sig av Elis och Berendsens tjänster.

Skälen till detta är att

Man använder certifierade och godkända kläder

Tjänsterna är pålitliga och alltid tillgängliga

Medverkar till cirkulär ekonomi

Man vill fokusera på den egna kärnverksamheten.

Alltså goda skäl att se över hantering av företagets behov av textilier och hygienartiklar, speciellt nu under Corona-tider!

Om Berendsen:

Berendsen är ledande inom textilservice både i Sverige och Europa. Vi skapar mervärden för våra kunder genom att ta hand om hanteringen av arbetskläder, bädd- och badlinnen, hygienutrustning och golvvård. För att frigöra tid och pengar för kunden och optimera resursanvändningen erbjuder vi våra produkter och tjänster i ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga hyrkoncept.

Berendsen Textil Service AB ingår i Elis, ett börsnoterat franskt bolag. I Sverige är vi 1400 medarbetare och omsätter 2,1 miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Malmö och vi har 26 anläggningar spridda över landet.
I Ockelbo har vi 76 anställda och i Hofors finns drygt 40 medarbetare.
www.berendsen.se

Hör gärna av er till Berendsen enligt nedan, så hjälper de till:

Berendsen Textil Service AB, Hoforsvägen 70, 813 91 Hofors, 0290-270 35,

Jens Hed, platschef  jens.hed@elis.com

Mikael Eklund, produktionschef mikael.eklund@elis.com

 

Berendsen Textil Service AB, Hamrångevägen 21, 816 31 Ockelbo 0297-57 58 00,

Lennart Kinnvall, platschef  lennart.kinnvall@elis.com