Filmen och boken The Secret redogör för hur man kan attrahera rikedom, hälsa och lycka genom positiva tankar och känslor.
Söders Källa hade den 30 september besök av Sveriges kanske främsta expert på Attraktionslagen, Malin Hammar, som föreläste om lagen i stora salen på Källan. Malin bor utanför Göteborg och har tidigare varit marknads- och försäljningschef på femstjärniga hotell runt om i världen, och hon talar 6 språk!
Malin arbetade på Oberoi Hotel i Hyderabad i Indien när hon mötte en guru, som lärde henne att människans kanske viktigaste tillgång är hur hon eller han tänker. Gurun beskrev ”Attraktionslagen”, ett flera tusenårigt gammalt sätt att ”visualisera” vad man behöver och önskar sig.
Attraktionslagen har varit en del av Malins liv i mer än 20 år, det vill säga redan före att boken och filmen kom! Malin Hammar delade med sig av alla otroliga händelse som har skett i hennes liv tack vare attraktionslagen. En annorlunda och ögonöppnande föreläsning.
Hur gör man om man vill byta jobb?
– Sätt dig ned, stäng ögonen och föreställ dig att du befinner dig på ditt drömkontor, hur det är att arbeta där och så vidare, sa Malin Hammar. Jag har gjort så flera gånger och efter några dagar ringer nån eller jag möter nån som kommer med tips om ett drömjobb!
En gång fick hon kontakt med chef på Goldman Sachs i en hiss som stannat mellan våningsplanen efter att ha önskat sig dem som kunder på det hotell hon jobbade på i New York.
När hon jobbade i Costa Rica blev Malin Hammar svårt hjärtsjuk och operationen kostade så mycket att försäkringsbolaget inte ville betala. I sin desperation bestämde hon sig för att försöka tänka sig frisk, Attraktionslagen! Några dagar senare kom läkaren in till henne och berättade att han fått en ingivelse, ringt försäkringsbolaget och sagt att han skulle stämma dem om de inte betalade. De ändrade sig och operationen kunde genomföras.
Efter operationen kände hon sig osäker och önskade sig sällskap och någon dag senare kom en 14-årig flicka till sjukhuset och hon var från Mjörn! Hennes pappa var Lasse Gustavsson, brandmannen som blev svårt brännskadad, men Malin kände inte till honom då. När Malin berättade att hon önskat sig någon att hålla handen sa Lasse: - ”Vilken otur att det blev jag då som inte har några fingrar!”
Sedan Malin Hammar skrivits ut från sjukhuset bestämde hon sig för att flytta hem till Sverige igen. Där hon naturligtvis lyckades få tag i bostad, trots bostadsbristen. – Jag fick via kontakt med en kille som bodde i Landvetter efter att jag visualiserat mig min drömbostad på landet, berättade Malin Hammar. Dessutom hade han en hund som tröstade mig när jag saknade mina hundar som jag tvingats ge bort i Costa Rica.
Vi måste också berätta om de fantastiskt goda bakverk som såldes i pausen. Det var Sabah och Melody på Little Art Cakery som bakat fantastiskt goda cup-cakes! De sålde slut! Så goda som man kan tänka sig…
Det var mycket att fundera på när vi gick hem från Söders Källa den där kvällen!