Så går det till att sälja tomt

Om man inte har gjort det tidigare så är den stora frågan kanske hur det går till att sälja en tomt. Egentligen skiljer sig detta inte allt för mycket från att sälja en bostad. Även här kan man välja att anlita en mäklare, vilket vanligtvis är det enklaste, men det går även att sälja på egen hand - precis som när man säljer en bostad.

En mäklare kan även hjälpa till med en värdering. Utöver detta kan de hjälpa till med till exempel marknadsföring, visning och budgivning. Det fungerar alltså på samma sätt som när man säljer en bostad. Att anlita en mäklare kan därför göra att marknadsföringen blir bättre, att flera kommer på visning och att slutpriset blir högre. Det gör även försäljningen enklare eftersom man inte behöver göra lika mycket själv.

Väljer man att sälja en tomt på egen hand kan det vara bra att ta hjälp vid kontraktskrivning. Då kan man antingen anlita en mäklare endast för kontraktskrivningen, så kallat skrivjobb, eller också anlita en jurist.

Hitta mäklare för att sälja tomt

Om man vill anlita en mäklare för försäljning av tomt så bör man först och främst kolla upp vilka mäklare som finns i närheten, och jämföra dessa om det finns flera alternativ. Använd gärna en bra tjänst för att hitta mäklare. Det kan göra det betydligt enklare, och spara tid.

Något annat man bör fundera över är förstås arvodet. Jämför gärna olika arvoden, men inte enbart kostnaden utan även vad som ingår i denna. Även detta kan man göra med hjälp av olika tjänster, till exempel maklararvode.se.