Första steget är att möblera kontoret på rätt sätt. Allt från kontorsstolar till skrivbordsunderlägg är viktigt och ska anpassas de anställda och själva verksamheten. En annan viktig faktor är att skapa en fin stämning och det har kanske inte mycket med själva kontorsmöblerna att göra. Skapa utrymme där alla kan ta en paus, en kopp gott kaffe kombinerade med chansen att träffa kollegor och prata om annat än arbetsuppgifter. 

Att möblera ett kontor hänger mycket ihop med inredningen men har även en annan psykologisk aspekt. 

Vad behöver du när du ska inreda ett kontor?

Vilka är de vanligaste möblerna som ett kontor behöver? Här kommer några exempel:

- Skrivbord, helst sänkbara

- Kontorsstolar – här gäller det att införskaffa ergonomiska som är gynnsamma för kropp och hälsa

- Lampor – belysningen är A och O på ett kontor. I många fall behövs det en expert som kan installera rätt belysning

- Kontorsmaterial – den delen tillhör inte möblerna men är utan tvekan ett måste för varje kontor. Papper, pennor, skrivbordsunderlägg och dylikt är något som varje kontor har ett behov av.

Har du flera förslag? Skriv till dem bara. 

Budgetera i förväg 

Något extra viktigt att tänka på när du ska möblera ett kontor är budgeten. Vad får inredningen kosta? Varför är detta så viktigt? Utbudet av kontorsmöbler är stort och prisklasserna kan skiljas relativt mycket varandra emellan. Vad betyder det? Jo, en inredning kan kosta   10 000 kronor men kan även kosta upp mot 100 000 kronor (eller mer för den delen) beroende på vilket varumärke du väljer och vilka möbler du gärna vill ha. 

Med tanke på prisskillnaderna är det väldigt viktigt att bestämma en budget i förväg och förhålla dig till den. I många fall sätts det en övre gräns när det kommer till budget (dvs du får en summa som du absolut inte får överskrida). 

Har du en klar budget framför dig kan du börja med att undersöka vad som finns på marknaden och kalkylera så att du får in allt kontoret behöver för rätt pris. För att underlätta sökprocessen kan du titta på jämförelsesidor som ger en överblick av vad som erbjuds samt aktuella priser och kvalitetstest.