Du är inte ensam.
Detta har blivit ett allt större problem och vi ser att allt fler börjar besöka sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer för att bli av med sina ryggsmärtor.

Detta är inget fel att göra, men det kostar givetvis pengar att besöka dessa specialister.

Ett annat sätt att bli av med sina ryggsmärtor är att stärka ryggmusklerna.

Stärk ryggen med träningsband
Studier visar att det räcker med 2 minuters träning om dagen med träningsband för att förebygga de problem med nacke, axlar och rygg som många svenskar lider av. Så kanske skulle det vara en god idé att ta med ditt gummiband till jobbet eller skolan? För att uppnå goda träningsresultat behöver man naturligtvis lite mer än 2 minuter träning per dag. Men du kommer långt även med ett 10-minuters träningpass om dagen.

Här har ni 3 träningstips med träningsband
Omvända utfall med gummiband

Du står rakt med kroppen och med en fot placerad över bandet, sedan håller du ändarna i axelhöjd med armbågarna böjda. Därefter tar du ett steg bakåt med foten som inte står på bandet och går ner så långt du kan. Detta upprepar du.

Stående rodd med träningsband
Här placerar du bandet under dina fötter återigen och står axelbrett. Greppa bandet korsvis och luta överkroppen framåt. Därefter drar du upp händerna fram och tillbaka och aktiverar dina ryggmuskler.

Armhävningar
Det sista tipset vi ska dela med oss av är armhävningar med träningsbandet. Lägg bandet över din rygg så att ändarna är på golvet. Därefter placerar du händerna på gummibandet så att det blir spänt. Därefter gör du vanliga armhävningar.

Här kan du spänna bandet vid varje set för att göra övningen svårare.