Soldamm är en dekadent bossanova som är skriven av Anna Vild och producerad tillsammans med Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg).
Här är det text i moll som möter jazziga harmonier i dur – och mitt i allt knyter längtande strängar från en Fender Americana, samman det tonala kalaset.
”Från början var det inte alls en bossanova, men som vid ett trollslag gick den från att vara skriven i två-fjärdedelstakt till att rulla in i en härligt medryckande, latinsk form – så fort vi gick in i studion med den”, beskriver Anna.

Texten handlar om de destruktiva mönster som så lätt tar över vilken relation som helst, om vi inte tar ansvar för vårt eget, mentala bagage. Men som alltid ruvar just dekadens på en hel del bittert ljuva inslag – och det är vad denna bossanova vill porträttera.

Anna Vild kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.
”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna.

Soldamm släpps på 3 april via Record Union, på samtliga streamingtjänster.
För att lyssna direkt: https://open.spotify.com/track/6v4iBLveTunBcdbPUAYgqT

För mer information: https://annavild.se/ https://www.instagram.com/annavild/ https://www.youtube.com/channel/UCQiStR_v_v1TIUNbrBq1GDg
För mer information kontakta: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com