Andra husrådet för Takterrassen

18/3, 2016 kl. 13:41

Trygghetsboendet Takterrassen vid Muréngatan i Gävle är på väg upp ur marken för att bli Gävles högsta bostadshus. Byggentreprenören Prenova jobbar intensivt för att göra huset inflyttningsklart sommaren 2017. Samtidigt får köparna av lägenheterna fortlöpande information om bygget. Den 15 mars träffades cirka 80 av dem för det andra Husrådet på grannhuset, Humanas äldreboende, för att dels få information om dagsläget och dels få en rundvandring i det fina boendet.

  • Gunbritt och Lennart Forslöf beundrar utsikten från Humanas takterrass
  • Lars Thunström, PLAYipp AB
  • Jonas Östblom, ansvarig på Svensk Fastighetsförmedling
  • Lars Tobé
  • Enkät 2015

Hissarna krånglade lite men det ordnade sig så alla kunde komma upp till 7:e våningen där samlingssalen finns. Den rymde inte alla så att man hade delat upp i två grupper där den ena fick fika och husesyn medan den andra tog del av informationen.
Gästerna hälsades välkomna av Lars Tobé, en av kontaktpersonerna för Takterrassen tillsammans med Kenneth Levin och Hans Ström.
Urban Öhman, projektledare på Prenova: - Grunden och källarvåningen kommer att vara klar i början av april och sedan blir det bättre fart eftersom stommen är prefabricerad och beräknas vara klar till jul. Vi bjuder in er till möten med oss där ni får information om vilka tillval ni kan göra. Tyvärr kan vi inte ordna inglasningar i det här läget men när bostadsrättsföreningen tagit över får den en offert på inglasning. Alla balkonger kan inte glasas in men alla vetter mot söder eller väster medan det blåser mestadels från norr eller öster. De flesta balkongerna har fasta sidoglas så de blir enkla att glasa in. När det gäller skåpinredning och kök kan ni boka tid hos Kerstin Pettersson på Beijer Byggmaterial så hjälper hon er med det. Tyvärr kommer garaget inte att bli tillgängligt förrän grannhusets grund är byggd vilket kan ta 6 månader eller i värsta fall ett år efter inflyttningen. Men vi ska se till att det kommer att finnas parkeringsplatser för er som bokar garageplats.
Göran Steen och Roger Roos på Gavlenet svarar för bredband till Takterrassen: - Via bredbandet kan ni få tillgång till olika samhällstjänster som hemtjänst, vård med mera. I varje lägenhet kommer det att finnas ett mediaskåp där man kan koppla in TV, dator och telefon. I månadsavgiften ingår 10 Mbit/sekund, digital TV Bas 1 med 21 kanaler, analog TV med 6 kanaler etc. samt ett värdebevis för en router om man vill ha trådlös uppkoppling av datorn. Sen finns det många tillvalsmöjligheter när det gäller kanaler och olika tjänster. Man bör teckna avtal innan man flyttar in för att kunna behålla sitt gamla telefonnummer. Ni är välkomna att kontakta oss om ni vill veta mer. Idag installeras ingen kopparkabel i nya hus så analoga telefoner kommer inte att fungera. En till två månader före inflyttning kommer vi att bjuda in er till en information hos oss på vårt kontor hos Gävle Energi. Trygghetslarm kommer att fungera både via bredbandet och mobilt vilket innebär att det fungerar även vid ett strömavbrott.
Lars Thunström, PLAYipp AB som svarar för de digitala informationstavlorna i Takterassen: -På informationstavlorna i trapphusen kommer man att få både allmän och aktuell information om allt som händer i huset. Kontaktuppgifter, driftinformation eller om möten, bilpoolen, aktuella resor med mera. Om det planeras avstängning av vatten eller inträffar driftstörningar på hissen är det ju viktigt att informationen kommer ut så fort som möjligt.
Kenneth Levin: - Nästa Husråd blir i september och ni kommer att få kallelse i god tid. Då kommer ni att få veta mer om bilpoolen, matleveranser, gym och reception. Balkonginglasningen kommer vi att sätta upp vid visningslägenheten så att ni kan se hur den ser ut. När det gäller hälsocentral så besöker Capio idag Humanas äldreboende två gånger i veckan och det kanske blir så att vi samarbetar med dem. Ni fick tidigare en enkät om Takterrassen och det var 44 stycken som svarat på den. Bland annat frågade vi om vilka aktiviteter ni önskar er och musikkväll fick flest röster, 32 röster, tätt följt av boule, 31 st. Bland övriga önskade aktiviteter fanns kortspel, bokklubb, resor, filmkvällar med mera.
Jonas Östblom, ansvarig på Svensk Fastighetsförmedling för försäljningen av lägenheterna tillsammans med Karolina Nilsson och Malin Hagberg: - Den här veckan räknar vi att ha klart med ytterligare två köpare, och i så fall är det bara 8 lägenheter kvar. I samma kvarter planeras ytterligare ett bostadshus och det kan också bli ett trygghetsboende. På kvarteret söder om Takterrassen planeras nästa etapp, Silvertornet med 62 lägenheter, och där börjar vi sälja lägenheter inom kort.
Hans Ström: - Jag är medlem i SPF Ankaret erbjuder lägenhetsägarna i brf Takterrassen och att ni som är pensionärer kan delta i våra resor i mån av plats. Resorna redovisas på vår hemsida under rubriken "Resor".
På frågestunden framfördes önskemål om ett övergångsställe på Muréngatan över till parkeringsplatserna. Kontaktpersonerna tar upp det med kommunen.
Det kommer att bli mellanglaspersienner, eftersom det är kopplade fönster för att få bättre ljudisolering.
Gunbritt och Lennart Forslöf har bestämt sig för en lägenhet på tre rum och kök i bottenvåningen med uteplats. De bor idag i Järvstabyn och ser fram mot att få det mer bekvämt. Uteplatsen vill de ha för att få markkontakt.
Sammanfattningsvis måste det kännas tryggt att kunna följa med i byggprocessen genom Husråd och andra informationsmöten! För den som vill sätta sin egen prägel på boendet finns alla möjligheter att göra det genom samarbetet med Beijer Byggmaterial. Det är väl en av orsakerna kanske att Takterrassen kallas Trygghetsboende!

Mer info: http://www.brf-takterrassen.se/
Följ bygget med webbkameran: http://www.brf-takterrassen.se/News/9091/Folj-bygget-live

Kenneth Levin

Kenneth Levin

Realoption i Sverige #6 AB

Från Gävle, Gästrikland

Medlem sedan 2014-11-28

På söder i Gävle finns Trygghetsboendet brf Takterrassen, ett modernt och funktionellt boende med flera gemensamma utrymmen, aktiviteter och serv... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng