Subaru XV

Subaru bevisar sin höga säkerhet

29/11, 2017 kl. 14:48

Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar. Nya Subaru XV har redan erhållit toppresultat i krocktester över hela Världen och idag noteras högsta betyg – fem stjärnor – även i Euro NCAP.

  • Subaru X, bäst i test

Nya Subaru XV bygger på den nyutvecklade Subaru Global Platform, som designats för att kunna erbjuda Väldens högsta säkerhet. Plattformen är nästan dubbelt så vridstyv som den förra och absorberar krockvåld bättre än någon tidigare plattform.
Nu har även nya Subaru XV testats av Euro NCAP och erhållit sina fem stjärnor med höga delbetyg. Vuxenskyddet fick 94 procent och fotgängarskyddet 84 procent. I och med det senaste resultatet har samtliga Subaru-modeller som testats i Euro NCAP sedan 2009 belönats med fem kompletta stjärnor!
Tidigare i år har nya Subaru XV testats i japanska NCAP och där noterats för den högsta säkerhetspoäng som någonsin utdelats till ett testat fordon – 199,7 av maximala 208 poäng.
I USA är det IIHS som testar säkerheten hos bilar och där har nya Subaru XV tilldelats Top Safety Pick+, en titel som går till de allra bästa i sin respektive klass. Subaru är för övrigt det enda märke som har alla saluförda modeller klassade som TSP – en särställning de haft de senaste åtta åren.
I Gävleregionen är det Bilvaruhuset Dahlboms Bil som är återförsäljare för Subaru – ända sedan introduktionen i Sverige.
– När man säljer en bil är det viktigt att kunna känna stort förtroende för att bil ska ge kunderna vad de förväntar sig, och helst lite mer, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Dahlboms Bil. Subaru är en sådan bil och det är dessutom en väldigt trygg bil, båda att köra och att äga!

Denna artikel är publicerad på Gestrike Magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Dahlboms Bil AB

Dahlboms Bil AB

Medlem sedan 2012-02-23

Bilvaruhuset Dahlboms Bil AB
Auktoriserad återförsäljare för Hyundai, Subaru och Polaris samt Aixam mopedbilar. Ständigt cirka hundra begagnade... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng