I sommar händer det massor i Gävle City och Gävle.
Vi rekommenderar starkt att du tar dig in till City en dag helt förutsättningslöst och strosar runt. Kanske är det ditt första besök i Gävle och då är allt du ser och upplever helt nytt för dig. Kanske har du bott i Gävle hela ditt liv och tror att du kan och har sett allt i ”ditt Gävle”, men vågar du bryta mönster och välja nya vägar hittar du kanske ett nytt favorit fik på Söder, träffar en fantastisk inspirerande sälja i någon butik efter Drottninggatan eller upptäcker ett konstverk i Esplanaden som du aldrig tidigare lagt märke till. Vill du ha mer förutbestämda målpunkter och upplevelser kommer här en lista på ett axplock av det vi på Gävle City tipsar om sommaren 2017.

City tips
1) Du kan när som helst ladda ner Gävle Citys stadsvandrings app och ta dig runt i City i sann Ulf-Ivar anda. Appen heter Stadsvandringar Gävle och innehåller hela 17 berättelser från 1869 och fram åt. Appen är naturligtvis helt gratis.
2) 28 juni – 1 juli fylls Stortorget med delikatesser, hantverk och mat från Italien. Lämna matlådan hemma och njut av fantastisk Italiensk mat på plats eller köp hem smarriga delikatesser till ett senare tillfälle. Marknaden följer butikernas öppettider ons-fre 10.00–19.00, lör 10.00–17.00.
3) Under juli och augusti månad kommer du kunna vila dina trötta fötter en stund i en ”pop up” oas efter Östra Drottninggatan. Oasen kommer erbjuda grönska och sittplatser. Perfekt att köpa med sig en glass eller en kopp kaffe och bara vara och titt på förbi passerande en stund.
4) 14-15 juli Metalfestival på Gasklockorna.
5) 15 juli 11.00 – 16.00 Kan du ”gå på vatten” i City. Då fylls Stortorget med härliga aktiviteter för barn. Där finns en pool med stor genomskinliga bollar som barnet kan krypa in i och sedan röra sig i vattnet, två gigantiska hoppborgar i vilda västern tema och möjlighet att bygga sandslott med magisk sand. Aktiviteten är gratis.
6) 23 juli Gävle triathlon. Tävlingscentrum kommer att vara beläget vid Alderholmen/Gävle strand. Simningen sker i Gavleån och Alderholmskanalen, cyklingen går på avstängda gator i stan och löpningen kring Alderholmen
7) 29 juli 11.00 16.00 Kommer poolen och sandslottsbygget tillbaka till Stortorget. Hoppborgarna är då utbytta till ”Jacobs stege” en balans aktivitet på lagom hög höjd. Aktiviteten är gratis.
8) 9-12 augusti Gävle stadsfest. Mat, tivoli och knallar fyller Söder.
9) Va:32 Gävle Pridefestival.
10) 19 augusti Balkongfesten, gratis fest utanför Gävle teatern.
11) Diverse stora artister gästar Gävles musik scener under juni, juli och augusti.
12) Utomhus bio vid scenen i Boulognerskogen i juli och augusti.
13) Sommarkonserter i Musik paviljongen i Esplanaden i juli och augusti.
14) Under sommaren anordnas 16 vandringar som får dig att upptäcka nya platser och lyssna på fängslande berättelser. Stadsvandringarna pågår från slutet av maj till slutet av augusti och arrangeras av Gävle kommun.
För fler tips och ytterligare information besök gävlecity.se

Varmt välkommen till Gävle City!