Lars Beckman

Riksdagen har beslutat att 9 000 män får stanna i Sverige - trots att de saknar asylskäl

7/6 kl. 17:35

Idag har en majoritet i Sveriges riksdag beslutat att 9.000 män från främst Afghanistan ska få en ny möjlighet till asyl i Sverige. Det är ett djupt olyckligt beslut konstaterar riksdagsledamot Lars Beckman (M) i ett uttalande.

- Det är viktigt att Sverige har en trovärdig, långsiktig och förutsägbar migrationspolitik där varje person får sin asylrätt prövad. Det betyder att det blir ja så har man rätt att stanna i Sverige, men vid ett nej ska man lämna Sverige, säger Lars Beckman, riksdagsman (M). Dagens beslut undergräver förtroendet för den svenska migrationspolitiken och belönar de, som i värsta fall har ljugit om sin ålder till skillnad från de som har följt sitt avvisningsbeslut och lämnar Sverige.
Det kontroversiella beslutet stöttas av bland andra Elin Lundgren, riksdagsledamot från Gävleborg (S).
- Elin Lundgren tillhör socialdemokraternas främsta flyktingaktivister i deras riksdagsgrupp enligt Dagens Nyheter, som skrivit om det i en artikel nyligen, och då förutsätter jag att Elin och socialdemokraterna tar fram en politik för att få fler utrikesfödda i jobb för i annat fall kommer dagens beslut att ytterligare öka belastningen på våra välfärdsystem och kommunernas försörjningsstöd, avslutar Lars Beckman

Text: Torbjörn Edlund, skribent

För mer kommentarer, kontakta Lars Beckman 070-361 36 96

Denna artikel är publicerad på Gestrike Magasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

Lars Beckman

Lars Beckman

Medlem sedan 2009-12-13

Lars Beckman är invald i riksdagen för Moderaterna i Gävleborg.
Den som vill följa Lars Beckmans blogg kan också prenumerera på inläggen så bli... Läs mer

Vad vill du läsa?

Publicera

Erbjudanden

Visa fler erbjudanden »

Facebook

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Hjälp

Stäng