Moster Lotta är en barsk dam, som ingen vågar säga emot. Lite fundersam blir hon dock när någon säger att "den som möter sig själv skall dö". Då mostern är bortrest får en av de övriga i släkten idén att klä ut sig till henne. Helt oväntat dyker hon upp igen och det uppstår många komiska förvecklingar, då den äkta och den falska mostern rusar om varandra ut och in på scenen.
Två medelålders par skall tillsammans fira bröllopsdag, till synes idylliskt och stillsamt. Spelevinken Kalle går i förlovningsplaner, men allt hotas av den excentriska och förmögna moster Lotta, familjens skräck. Men tänk om hon också känner skräck, och i så fall för vad då? Är Karl-August och Rosalindas äktenskap lyckligt, eller finns det några orosmoln över deras lycka? Är Karl-August verkligen herre över sitt eget hus? Och är Ann-Sofi historiens värsta curlinghustru? Är Teodor fullt frisk, om inte - vilken medicin bör han ta? Skall Kalle finna den äkta kärleken? Kommer Lalla att få användning av ringen? Kommer Fina och Maria att få avsked på grått papper?
Men det stannar inte vid en vanlig förväxlingsfars. I konfrontationen med de båda mostrarna uppstår en mängd missförstånd, som driver alla släktingarna till att avslöja sina verkliga personligheter. De båda "mostrarna" blir katalysatorer i ett slags psykodrama. Till slut drabbar processen också moster Lotta själv. När hon kliver in på scenen samtidigt som sin falska dubbelgångare, kommer hon ihåg att "den som möter sig själv skall dö" och svimmar av fasa. Hon dör inte i fysisk mening, men psykiskt. Det gamla jaget dör och skräcködlan förvandlas till ..
Krångligt? Många lösa trådar? Spännande? Se den häpnadsväckande upplösningen i Valbo i sommar!
Gideon Wahlbergs pjäs har en komplicerad struktur, en nästan mytisk botten och ett fascinerande stoff enligt de som studerat hans verk.
I år är det två nya aktörer, Mikael Lundgren och Sandra Lindahl. Övriga aktörer var med även 2015, Joachim Hägglund, Thomas Ek, Mirjam Halenius samt Mari, Ebba och Elin Edefors.
Det är Premiär lördag den 9/7 kl 15 och övriga speldatum är söndag 10/7 kl 15, tisdag, onsdag, torsdag och fredag kl 19 samt två föreställningar lördag 16/7 och söndag, båda dagarna kl 13 och kl 17. Det går bra att boka biljetter redan nu!